Kefírač
Autor receptu: andiss
Tatino dostal chuť na koláč perníkového typu. Tento je mu
podobný a navyše aj skryto zdravší, pretože som mu nepovedala
o tom, že normálnu múku som nahradila špaldovou a obyčajný
cukor za trstinový. Cukor na povrchu je len dekoračne, pre mňa
nemá žiadny význam. Bez neho som s koláčom a ingredienciami
ČDD úplne spokojná. Dokonca neobsahuje ani jedno vajíčko. A
žienky, ktoré dbáte o svoju líniu kľudne môžte s kefíračom
zhrešiť :-)
35 minút príprava |
20-25 minút tepelná úprava |
Postup
- Múku, cukor odvážime. Pridáme sódy bikarbóny, škoricu, kakao, aby sme mali sypké ingrediencie spolu. Premiešame a prilievame kefír, olej. Dôkladne vymiešame a prilejeme kávu.
- Na rade sú hrozienka. Vymiešanú hmotu dáme na plech. Ja som dala do nášho pekáčika papier na pečenie a vyliala..
- Pečie sa zhruba 20-25 minút na 180°.
Prvých desať minút som ho piekla pomalšie, aby sa stred prepiekol. Postupne som navýšila stupne.
Jednoduché, však?
Nehltajte hneď z rúry! :D