Kefírač

Autor receptu: andiss

Tatino dostal chuť na koláč perníkového typu. Tento je mu podobný a navyše aj skryto zdravší, pretože som mu nepovedala o tom, že normálnu múku som nahradila špaldovou a obyčajný cukor za trstinový. Cukor na povrchu je len dekoračne, pre mňa nemá žiadny význam. Bez neho som s koláčom a ingredienciami ČDD úplne spokojná. Dokonca neobsahuje ani jedno vajíčko. A žienky, ktoré dbáte o svoju líniu kľudne môžte s kefíračom zhrešiť :-)

35 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Múku, cukor odvážime. Pridáme sódy bikarbóny, škoricu, kakao, aby sme mali sypké ingrediencie spolu. Premiešame a prilievame kefír, olej. Dôkladne vymiešame a prilejeme kávu.
  2. Na rade sú hrozienka. Vymiešanú hmotu dáme na plech. Ja som dala do nášho pekáčika papier na pečenie a vyliala..
  3. Pečie sa zhruba 20-25 minút na 180°. Prvých desať minút som ho piekla pomalšie, aby sa stred prepiekol. Postupne som navýšila stupne. Jednoduché, však? Nehltajte hneď z rúry! :D