Foto: marijanka712
Nakolko sme milovníkmi paradajok a v našej záhrade sa im aj dobre darí . Pestujem ich od semienok aj s manželom, každý na ich Zobraziť celý popisNakolko sme milovníkmi paradajok a v našej záhrade sa im aj dobre darí . Pestujem ich od semienok aj s manželom, každý na ich úrode máme svoj podiel . Konzumujeme ich v surovom stave, ale ked sa ich urodí viac okrem toho že obdarujem celu rodinu a známych ostavá ešte aj na dobrý kečup a paradajkovú šťavu, ktorá nám poslúži v zime.Kto môj kečup ochutnal pýta si recept lebo je vynikajúci.
Postup
-
1
Paradajky, jablká kapiu umyjeme , cibulu očistíme a všetko na drobno pokrájame
-
2
do gázy zbalime všetky koreniny - čierne korenie, nove korenie,klinčeky,škorica, bobkový list- zaviažame a vhodime do masy.Varime cca 1 hod. , kym sa masa nerozvarí
-
3
ked to trocha vychladne tak to rozmixujem
-
4
potom prepasírujem a dám säť do hrnca
-
5
pridám cukor, sol a ocot a nechám variť až do bodu varu
-
6
a nakoniec ponalievam do čistých a teplých flaš zavíčkujem a dám do deky až do druhého dňa. Takto pripravený kečup vydrži aj viac rokov u nás nikdy a robím ho najmenej zo 6-8 dávok . Z 3 dávok je to cca 10 l . nepridávam žiadne konzervačné látky nikdy sa mi nepokazil a robím ho už 20 rokov.
a k receptu = ja robím podobný aj z jabĺčkami a je výborný, je to trochu piplačka ale oplatí sa... s tým z obchodu sa nedá porovnať... a chválim aj pekný fotopostup, v záhrade, pod stromom sa taký kečup musí pripravovať jedna radosť :-)
Len krátko malá poznámka , ten vek nie je chyba našej varecháčky ale určite škriatok úraduje na webe.Preto si myslím že je nemiestne sa vystrkovať posmešnými komentami a nereagovať na recept.Je na redakcii aby sa k tomu vyjadrili ako sa dostane taký vek k nicku.
a ešte na okraj: každé ruky, ktoré vidíš pri práci si zaslúžia úctu, nie posmešky
@chickos vek sa doriešil neudala som rok narodenia a šikovný počítač mi pridelil tento skvelý vek....ale kečup je super
plus.google.com/u/0/photos/106992351229852828454/albums...
keby si mala bledšie rajčiny (čo nebol môj prípad) daj si variť jednu cviklu do zmesi. Môžem len povedať ,výborný :-)
plus.google.com/u/0/photos/106992351229852828454/albums...
a ktovie, možno by mi aj stačili :-) a cviklu dám tak či tak, hoci rajčiny mám krásne červené, ale ja dávam do každého kečupu aj cviklu-už asi zo zvyku :-)