Kebab v domácej špaldovej tortille fotorecept

lekorica - fotkalekorica, 1. februára 2016 17:29
Ďalšie recepty »
Kebab v domácej špaldovej tortille (fotorecept)Foto: lekorica

Nenáročný a chutný recept pre všetkých trochu zdravšie.

6
porcií
20 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

Špaldové tortilly:
250 g celozrnná
na špičku   ČL
1/2 ČL
50 g (alebo kokosový olej)
140 ml horúca
Kebab:
500 g (alebo morčacie)
2 PL
1 PL
Obloha:
2 ks
1 ks
1 ks
250 g
Omáčka:
250 ml
4 strúčiky
2 ČL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Prsia pokrájame na plátky a dáme do pácu (kebab korenie a 2PL olivového oleja). Necháme bokom oddychovať.

    Kebab v domácej špaldovej tortille (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokiaľ nám mäsko oddychuje, pripravíme si tortilly. Všetky suroviny dáme do misy.

    Kebab v domácej špaldovej tortille (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vypracujeme hladké cesto. Cesto sa nelepí a je jemné, vláčne. Dobre sa sním pracuje.

    Kebab v domácej špaldovej tortille (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rozdelíme na 6 častí a vytvarujeme guľky.

    Kebab v domácej špaldovej tortille (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyvaľkáme tenké placičky a opekáme na suchej panvici každú stranu asi 30 sekúnd. Nie dlhšie lebo placky stvrdnú.

    Kebab v domácej špaldovej tortille (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A teraz môžeme opekať mäsko. Ja ho opekám na suchej panvici kým nie je mäkkučké.

    Kebab v domácej špaldovej tortille (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kým sa mäsko opeká pripravím si omáčku. Všetky suroviny zmiešame spolu a necháme postáť, nech sa chute prepoja. Pokrájame si zeleninu.

    Kebab v domácej špaldovej tortille (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nakoniec tortillu potrieme omáčkou, naložíme mäsko a pokrájanú zeleninu. Zabalíme a podávame teplé, alebo studené.

    Kebab v domácej špaldovej tortille (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist