Foto: lekorica
Nenáročný a chutný recept pre všetkých trochu zdravšie.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Špaldové tortilly: | |
250 g celozrnná |
|
na špičku ČL |
|
1/2 ČL |
|
50 g (alebo kokosový olej) |
|
140 ml horúca |
|
Kebab: | |
500 g (alebo morčacie) |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
Obloha: | |
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
250 g |
|
Omáčka: | |
250 ml |
|
4 strúčiky |
|
2 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Prsia pokrájame na plátky a dáme do pácu (kebab korenie a 2PL olivového oleja). Necháme bokom oddychovať.
-
2
Pokiaľ nám mäsko oddychuje, pripravíme si tortilly. Všetky suroviny dáme do misy.
-
3
Vypracujeme hladké cesto. Cesto sa nelepí a je jemné, vláčne. Dobre sa sním pracuje.
-
4
Cesto rozdelíme na 6 častí a vytvarujeme guľky.
-
5
Vyvaľkáme tenké placičky a opekáme na suchej panvici každú stranu asi 30 sekúnd. Nie dlhšie lebo placky stvrdnú.
-
6
A teraz môžeme opekať mäsko. Ja ho opekám na suchej panvici kým nie je mäkkučké.
-
7
Kým sa mäsko opeká pripravím si omáčku. Všetky suroviny zmiešame spolu a necháme postáť, nech sa chute prepoja. Pokrájame si zeleninu.
-
8
Nakoniec tortillu potrieme omáčkou, naložíme mäsko a pokrájanú zeleninu. Zabalíme a podávame teplé, alebo studené.
Diskusia k receptu