Kebab v domácej špaldovej tortille (fotorecept)

Autor receptu: lekorica

Nenáročný a chutný recept pre všetkých trochu zdravšie.

6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Prsia pokrájame na plátky a dáme do pácu (kebab korenie a 2PL olivového oleja). Necháme bokom oddychovať.
  2. Pokiaľ nám mäsko oddychuje, pripravíme si tortilly. Všetky suroviny dáme do misy.
  3. Vypracujeme hladké cesto. Cesto sa nelepí a je jemné, vláčne. Dobre sa sním pracuje.
  4. Cesto rozdelíme na 6 častí a vytvarujeme guľky.
  5. Vyvaľkáme tenké placičky a opekáme na suchej panvici každú stranu asi 30 sekúnd. Nie dlhšie lebo placky stvrdnú.
  6. A teraz môžeme opekať mäsko. Ja ho opekám na suchej panvici kým nie je mäkkučké.
  7. Kým sa mäsko opeká pripravím si omáčku. Všetky suroviny zmiešame spolu a necháme postáť, nech sa chute prepoja. Pokrájame si zeleninu.
  8. Nakoniec tortillu potrieme omáčkou, naložíme mäsko a pokrájanú zeleninu. Zabalíme a podávame teplé, alebo studené.