Kebab v domácej špaldovej tortille (fotorecept)
Autor receptu: lekorica
Nenáročný a chutný recept pre všetkých trochu zdravšie.
6 porcií |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Prsia pokrájame na plátky a dáme do pácu (kebab korenie a 2PL olivového oleja). Necháme bokom oddychovať.
- Pokiaľ nám mäsko oddychuje, pripravíme si tortilly. Všetky suroviny dáme do misy.
- Vypracujeme hladké cesto. Cesto sa nelepí a je jemné, vláčne. Dobre sa sním pracuje.
- Cesto rozdelíme na 6 častí a vytvarujeme guľky.
- Vyvaľkáme tenké placičky a opekáme na suchej panvici každú stranu asi 30 sekúnd. Nie dlhšie lebo placky stvrdnú.
- A teraz môžeme opekať mäsko. Ja ho opekám na suchej panvici kým nie je mäkkučké.
- Kým sa mäsko opeká pripravím si omáčku. Všetky suroviny zmiešame spolu a necháme postáť, nech sa chute prepoja. Pokrájame si zeleninu.
- Nakoniec tortillu potrieme omáčkou, naložíme mäsko a pokrájanú zeleninu. Zabalíme a podávame teplé, alebo studené.