Foto: kajusiqq
Pochádza z maminej písanky :)......je neskutočná obsah cukru som znížila pretože bola príliš sladka ale teraz je už božská:)
príprava
Postup
-
1
Kávu precedíme do hrnca a pridáme preosiaty cukor.
-
2
Pridáme nalámanu čokoládu necháme rozpustiť a potom uplne vychladnúť.
-
3
Vychladnutu prelejeme do nádoby v ktorej budeme šľahať a po troške prišľahávame heru(maslo).
-
4
Heru pridávame podľa potreby:)......ale minimálne 250 g:)
-
5
Orechovo-čokoládovo-kávová torta: Recept na korpus: http://varecha.pravda.sk/recepty/orechovy-korpus-fotorecept/40509-recept.html Korpus si upečieme podľa receptu pripravíme si plnku a potom polovicu korpusu natrieme džemom.
-
6
Na korpus natrieme plnku(nie celú pretože nou potrieme aj celu tortu nakoniec)
-
7
priložíme druhu polovicu korpusu popritláčame
-
8
Celú tortu potom potrieme plnkou.
-
9
Vyšľaháme si parižsku šľahačku.
-
10
Celú tortu nou potrieme a ozdobíme kandizovanými čerešnami:)
-
11
Potom už len ozdobíme podľa fantázie:)
-
12
A keďže tortička bola určena kamarátke na oslavu tak som ju v reze odfotila až u nej:) tak si nevšímajte iný tanier:).......mnaam:).....nevedeli sme sa ojesť!:)
do ktoreho mozes pridat rozne prichute (rozmixovany banan / lyzica instantnej kavy / lyzica rumu atd)
nebude pevný atď.@martamm z varechy ma uistila,že
sa dá súdržný krém spraviť aj z masla.Mala 105%
pravdu.A keďže sa rád učím od skúsenejších ludí
v tomto smere tak som svoju poslednú tortu plnil krémom pridaním masla.Keď sa bojíš,že krém nebude
pevný stačí pridať puding zo zlatého klasu.Viem každý
má svoj zaužívaný rcp a nie každý može napr.kukuričné
škroby,ale zo zlatým klasom mám dobré skúsenosti.
Tento komentár som pridal práve preto,že som sa bál tých krémov aj ja.Dlho mi trvalo aby som zistil ktorý
bude z nich najtuhší.A teraz som to naozaj potreboval
a ak sa pozrieš resp.pozriete na ,.link"zistíte ,že prečo.
Neber to ako kritiku,alebo výčitku prosím.Tvoja torta je
naozaj OK.Na svoj vek si jedinečná kuchárka akej páru
niet.Prajem ti len všetko dobré
varecha.pravda.sk/recepty/torta-pre-dcerku-fotorecept/404...
@kajusiqq , čo mne nie je jasné v tvojich receptoch, že uvádzaš množstvo tuku na presný rozpis surovín nie presne, ale s veľkým rozptylom. už viackrát som sa pýtala, ale exaktnú odpoved si mi nedala alebo ani neodpovedala, prosím, môžeš mi na toto odpovedať?
aj tu uvádzaš 250 - 300 g, tak ako to je?
dakujem za odpoved.
množstvo tuku Hera je tu tebou uvádzané množstvo150 - 200 gramov.
@kajusiqq , odpovedať na otázky/myslím teraz iné tvoje rp je slušnosť, možno ti to len ušlo.
krém ako taký je však super, i tvoje recepty, si šikuľka.
@pusta ten pomer kvôli tomu že je to sladké a tým sa to zredukuje.....
Od teraz už budem použivať iba maslo ako tak pozerám na vaše skusenosti:)
@adustek jeej to som veľmi rada a použila si heru alebo maslo?:))
moja mama robievala klasický krém z mlieka, zl.klasu, cukru a masla a do toho dala podľa chuti 2-3kl suchej zrnkovej kávy...vôbec tie zrniečka nevadia