Kávovo-čokoládová plnka fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 8. mája 2013
Kávovo-čokoládová plnka (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Pochádza z maminej písanky :)......je neskutočná obsah cukru som znížila pretože bola príliš sladka ale teraz je už božská:)

60 minút
príprava

Suroviny

150 ml
150 - 200 g
200 g
250 - 300 g




Postup

  1. 1

    Kávu precedíme do hrnca a pridáme preosiaty cukor.

    Kávovo-čokoládová plnka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme nalámanu čokoládu necháme rozpustiť a potom uplne vychladnúť.

    Kávovo-čokoládová plnka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vychladnutu prelejeme do nádoby v ktorej budeme šľahať a po troške prišľahávame heru(maslo).

    Kávovo-čokoládová plnka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Heru pridávame podľa potreby:)......ale minimálne 250 g:)

    Kávovo-čokoládová plnka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Orechovo-čokoládovo-kávová torta: Recept na korpus: http://varecha.pravda.sk/recepty/orechovy-korpus-fotorecept/40509-recept.html Korpus si upečieme podľa receptu pripravíme si plnku a potom polovicu korpusu natrieme džemom.

    Kávovo-čokoládová plnka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na korpus natrieme plnku(nie celú pretože nou potrieme aj celu tortu nakoniec)

    Kávovo-čokoládová plnka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    priložíme druhu polovicu korpusu popritláčame

    Kávovo-čokoládová plnka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Celú tortu potom potrieme plnkou.

    Kávovo-čokoládová plnka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vyšľaháme si parižsku šľahačku.

    Kávovo-čokoládová plnka (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Celú tortu nou potrieme a ozdobíme kandizovanými čerešnami:)

    Kávovo-čokoládová plnka (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Potom už len ozdobíme podľa fantázie:)

    Kávovo-čokoládová plnka (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    A keďže tortička bola určena kamarátke na oslavu tak som ju v reze odfotila až u nej:) tak si nevšímajte iný tanier:).......mnaam:).....nevedeli sme sa ojesť!:)

    Kávovo-čokoládová plnka (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

egreska
júúúúj,tá plnka vyzerá super a celá torta ešte lepšie :-) chráň si ten poklad po mamke ..
3sandra3
parádna plnka... do toho orechového korpusu a fakt úžasná torta :-)
tiginko
Kajka prepáč (teda aj tvoja maminka), ale neviem si predstaviť horšiu chuť plnky v torte ako s Herou. Keď ju niekto použije do pečeného cesta, dobre, stratí sa. Ale toto... Mohla by si niektoré, inak iste výborné, recepty z maminkinej písanky trochu inovovať, určite to bude chutiť aj vám viac.
tetrisss
Nie je to prvy krat, co tu riesite umele tuky, ja ich tiez doslova neznasam, ale co uz, vela ludi je na to zvyknuta, tak s tym nikto nic nenarobi. Jednoducho si vymente tuk z maslo a je to.
monda
@tiginko náhodou ja ja robievam plnku s herou a vždy chutí fajn, nechápem čo máš proti here? /Prečo by malo byť vždy len maslo?????
kajusiqq
Ďakujem za komentáre hm.....ak chcete použite maslo....(ja som skušala s heliou no vôbec nevyzerala takto až keď som pridala heru bola pevná:).......tak ja neviem vyskušajte všeliako a dajte vedieť:)
silvi
tá torta je krásna aj bez tých čoko paličiek :-D skvelá práca
mesiar50
Začiatkom týždňa som všetky doteraz robené plnky v mojich rcp preorientoval na maslo.Prepáč,ale už viackrát som sa stretol v tvojich komentoch,že krém
nebude pevný atď.@martamm z varechy ma uistila,že
sa dá súdržný krém spraviť aj z masla.Mala 105%
pravdu.A keďže sa rád učím od skúsenejších ludí
v tomto smere tak som svoju poslednú tortu plnil krémom pridaním masla.Keď sa bojíš,že krém nebude
pevný stačí pridať puding zo zlatého klasu.Viem každý
má svoj zaužívaný rcp a nie každý može napr.kukuričné
škroby,ale zo zlatým klasom mám dobré skúsenosti.
Tento komentár som pridal práve preto,že som sa bál tých krémov aj ja.Dlho mi trvalo aby som zistil ktorý
bude z nich najtuhší.A teraz som to naozaj potreboval
a ak sa pozrieš resp.pozriete na ,.link"zistíte ,že prečo.
Neber to ako kritiku,alebo výčitku prosím.Tvoja torta je
naozaj OK.Na svoj vek si jedinečná kuchárka akej páru
niet.Prajem ti len všetko dobré
 varecha.pravda.sk/recepty/torta-pre-dcerku-fotorecept/404...


pusta
úplne súhlasím s @mesiar50. áno Zlatý klas zaisťuje maslový krém, ale aj krém s iným tukom. neriešim,kto aký tuk vo svojom kréme používa. to je vec chuti a zvyklosti. avšak cukrárstvo je predovšetkým o presnom vážení.
@kajusiqq , čo mne nie je jasné v tvojich receptoch, že uvádzaš množstvo tuku na presný rozpis surovín nie presne, ale s veľkým rozptylom. už viackrát som sa pýtala, ale exaktnú odpoved si mi nedala alebo ani neodpovedala, prosím, môžeš mi na toto odpovedať?
aj tu uvádzaš 250 - 300 g, tak ako to je?
dakujem za odpoved.
pusta
*opravujem
množstvo tuku Hera je tu tebou uvádzané množstvo150 - 200 gramov.
@kajusiqq , odpovedať na otázky/myslím teraz iné tvoje rp je slušnosť, možno ti to len ušlo.
krém ako taký je však super, i tvoje recepty, si šikuľka.
afataga
@tiginko , @tetriss asi je to zbytocne, ja ked vidim v rcp hera a pod., nadvihne sa mi zaludok a uz vacsinou ani nedocitam do konca, chut a vonu masla nenahradis nicim, ale kto chce kam...
tiginko
@monad mňa teda nemôžeš nijako presvedčiť, že s Herou je to "fajn" A každý, koho poznám, by nikdy nepovedal, že je to fajn. Akonáhle dáš do úst tortu, alebo zákusok, kde je použitá, tak pokazí celý chuťový zážitok. Kto vie, ako chutia plnky z pravého masla, nemôže mu chutiť divná chuť Hery, nepresvedčíš ma.
kajusiqq
Vyskúšam to s maslom a dám vam vedieť zatiaľ som skušala robiť s heliou ktora je určena na plnky no uplne sa mi roztekala no s maslom ešte nie hera je osvedčená ale máte pravdu prave maslo je pravé maslo ....
@pusta ten pomer kvôli tomu že je to sladké a tým sa to zredukuje.....

Od teraz už budem použivať iba maslo ako tak pozerám na vaše skusenosti:)
pusta
dakujem za odpoved, teraz už rozumiem.
kajusiqq
to som rada:).....hm a davala 250 a viac ale to neodporučam strašne sladke aj mamina mi potom vavela že am ubrať cukor naozaj stačí max 200
mariana33
určite budem skúšať...idem sa pokúsiť upiecť tortu krstňaťu...ukladám...
moja mama robievala klasický krém z mlieka, zl.klasu, cukru a masla a do toho dala podľa chuti 2-3kl suchej zrnkovej kávy...vôbec tie zrniečka nevadia
hubata
Hera - vlastná sestra masla! Tak znela reklama na socialistickú Heru, ktorá sa nedá s dnešnou Herou porovnať. Ak ju mala mama v recepte, bolo to preto že aj to maslo bolo vtedy maslo, ktoré sa veru dosť roztekalo a báli sme sa že torta bude na slávnostnom stole krivá. Chuť tohto krému pripomína chuť plnených keksov "Princezky" a je naozaj super. No a či už dáte do neho maslo čo sa tvári ako maslo, masielko alebo Heru vždy to výjde za jedno: ani jedno nie je pravé.
paploska
presne včera som to doma rozoberala, ako sme si pred 30 rokmi mysleli, že hera a cera je to naj čo môžeme v obchodne nájsť :-) našťastie sme vyrástli, naučili sa a pochopili čo je vhodné a čo menej :-), veď nikto učený z neba nespadol (teda aspoň ja so sestrou nie)
elysa
@kajusiqq včera som našla v komore medové pláty a v KK tento Tvoj krém, tak som ho urobila z polovičnej dávky a z masla, krém je chutný, jednoduchý na prípravu a určite ho použijem aj v budúcnosti:), a aj v medových plátoch poliatych polevou bol dobrý...
1x elysa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia