Kávové zrno s levanduľovou zmrzlinou

Tomáš Pleva
zástupca šéfkuchára hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 15. januára 2014
Kávové zrno s levanduľovou zmrzlinou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
80 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Zrno:
20 g
240 g
50 g
100 g
25 g
100 g
50 ml
100 g
50 g
Levanduľová zmrzlina:
3 ks
200 ml
50 g
1/3 ks
1 g
Jahodové chutney:
10 ks
50 g
50 ml
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Piškóty nastrúhame, maslo vymiešame s cukrom, pridáme kávu, kakao, sušené mlieko, rum a hmotu dobre vymiešame. Vytvarujeme z nej zrná a dáme ich schladiť. Rozpustíme čokoládu s Cerou a zrná v nej namočíme. V chlade necháme stuhnúť.

  2. 2

    Zmrzlina: Smotanu zohrejeme s vanilkou a levanduľou, nevaríme. Cukor so žĺtkami vyšľaháme, primiešame schladnutú smotanu a zmrazíme.

  3. 3

    Chutney: Rozvaríme jahody s cukrom, pridáme brandy, čili a prepasírujeme cez sitko.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: