Kávové zrno s levanduľovou zmrzlinou

Tomáš Pleva
zástupca šéfkuchára hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 15. januára 2014 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Kávové zrno s levanduľovou zmrzlinouFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
80 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

Zrno:
20 g
240 g
50 g
100 g
25 g
100 g
50 ml
100 g
50 g
Levanduľová zmrzlina:
3 ks
200 ml
50 g
1/3 ks
1 g
Jahodové chutney:
10 ks
50 g
50 ml
podľa chuti
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Piškóty nastrúhame, maslo vymiešame s cukrom, pridáme kávu, kakao, sušené mlieko, rum a hmotu dobre vymiešame. Vytvarujeme z nej zrná a dáme ich schladiť. Rozpustíme čokoládu s Cerou a zrná v nej namočíme. V chlade necháme stuhnúť.

  2. 2

    Zmrzlina: Smotanu zohrejeme s vanilkou a levanduľou, nevaríme. Cukor so žĺtkami vyšľaháme, primiešame schladnutú smotanu a zmrazíme.

  3. 3

    Chutney: Rozvaríme jahody s cukrom, pridáme brandy, čili a prepasírujeme cez sitko.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist