Kávové zrno s levanduľovou zmrzlinou
			   Tomáš Pleva
zástupca šéfkuchára hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 15. januára 2014
		   
		   zástupca šéfkuchára hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 15. januára 2014

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
80 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Zrno: | |
| 20 g | 
                                                             | 
                                                    
| 240 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 25 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| Levanduľová zmrzlina: | |
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1/3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 g | 
                                                             | 
                                                    
| Jahodové chutney: | |
| 10 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 ml | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Piškóty nastrúhame, maslo vymiešame s cukrom, pridáme kávu, kakao, sušené mlieko, rum a hmotu dobre vymiešame. Vytvarujeme z nej zrná a dáme ich schladiť. Rozpustíme čokoládu s Cerou a zrná v nej namočíme. V chlade necháme stuhnúť.
- 2
 Zmrzlina: Smotanu zohrejeme s vanilkou a levanduľou, nevaríme. Cukor so žĺtkami vyšľaháme, primiešame schladnutú smotanu a zmrazíme.
- 3
 Chutney: Rozvaríme jahody s cukrom, pridáme brandy, čili a prepasírujeme cez sitko.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu