Kávové zrno s levanduľovou zmrzlinou
Tomáš Pleva
zástupca šéfkuchára hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 15. januára 2014
zástupca šéfkuchára hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 15. januára 2014

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
80 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Zrno: | |
| 20 g |
|
| 240 g |
|
| 50 g |
|
| 100 g |
|
| 25 g |
|
| 100 g |
|
| 50 ml |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| Levanduľová zmrzlina: | |
| 3 ks |
|
| 200 ml |
|
| 50 g |
|
| 1/3 ks |
|
| 1 g |
|
| Jahodové chutney: | |
| 10 ks |
|
| 50 g |
|
| 50 ml |
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Piškóty nastrúhame, maslo vymiešame s cukrom, pridáme kávu, kakao, sušené mlieko, rum a hmotu dobre vymiešame. Vytvarujeme z nej zrná a dáme ich schladiť. Rozpustíme čokoládu s Cerou a zrná v nej namočíme. V chlade necháme stuhnúť.
- 2
Zmrzlina: Smotanu zohrejeme s vanilkou a levanduľou, nevaríme. Cukor so žĺtkami vyšľaháme, primiešame schladnutú smotanu a zmrazíme.
- 3
Chutney: Rozvaríme jahody s cukrom, pridáme brandy, čili a prepasírujeme cez sitko.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu