Kávové rezy s drienkovým lekvárom fotorecept
Foto: izabella929
Chuť kávy som sa snažila osviežiť kyslavkavým drienkovým lekvárom.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Svetlejší korpus (2x): | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
Tmavý korpus: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1 KL |
|
1 PL zrnková mletá |
|
1 PL |
|
Krém: | |
800 ml |
|
10 PL |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
250 g |
|
70 g |
|
4 PL |
|
Na vrch: | |
200 g |
|
2 kocky |
|
Okrem toho: | |
|
|
1 KL zrnková mletá (do krému na ozdobenie) |
|
Postup
-
1
Pripravila som dva svetlejšie korpusy. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva a mletú zrnkovú kávu som zmiešala a preosiala k základu. Vareškou opatrne som vmiešala do cesta. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie a cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekli sa 10 min. Takto isto som pripravila aj tretí korpus (tmavý, s kakaom), do ktorého som pridala 1 PL mletej kávy a 1 PL kakaa.
-
2
Upečené korpusy som nechala chladiť na rošte.
-
3
Pripravila som si krém. Mám veľmi dobré skúsenosti s detskou krupicou a preto rada pripravujem krém z mlieka, vanilkového cukru a detskej krupice. V 800 ml mlieka som vymiešala krupicu a vanilkový cukor a uvarila som hustú kašu. Ihneď po uvarení ponorím nádobu do studenej vody a rýchlo ju vychladím. Maslo s cukrom vymiešam do peny a po lyžici za stáleho miešania pridávam vychladnutú kašu. Potom som pridala višňový likér a napokon aby krém mal kávovú chuť som pridala cappuccino 4 PL a všetko ešte spolu vyšľahala. Krém som rozdelila na 2 časti a z krému som si odložila aj na záverečné zdobenie.
-
4
Na podnos som uložila prvý svetlejší korpus. Natrela som ho horúcim drienkovým lekvárom. Tento lekvár aj po tepelnom spracovaní sa nedá roztierať, takže som len polievala priamo z rajničky.
-
5
Na lekvár som natrela prvú polovicu krému.
-
6
Položila som tmavý korpus a opäť som ho potrela horúcim lekvárom.
-
7
Na lekvár som natrela druhú polovicu krému a zakryla druhým svetlejším korpusom. Uložila do chladničky a po stuhnutí krému som zákusok zaťažila a na noc nechala v chladničke.
-
8
Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, koláč som poliala a dala opäť stuhnúť do chladničky.
-
9
Krájala som ho horúcim mokrým nožom. Do odloženého krému som pridala 1 KL mletej kávy a ozdobila som vrch. Prajem vám dobrú chuť.
Ďakujem pekne za komentár..
Áno máš pravdu ze používam všetky moje lekvare z čias kedy som sa veľmi venovala výmyslom nových lekárov... Napr. Melónov, z červených ruží, s kávou, kakaom... Drienkovym ma zásobuje moja švagriná, lebo ona pečie krásne torty... Ja osobne zákusky nemám rada, ale dokážem vymýšľať nové kombinácie co ma baví... Ďakujem pekne za komentár...
Nie je to tak... Predtým som piekla každý piatok v mesiaci... Teraz som upiekla iba niekoľko a tie chcem pridať do albumu.. Už pečiem zriedka... Raz za mesiac niekedy 2x....vsetko sa raz skončí... Tak nech mam všetky recepty spolu v jednom albume na Vareche... Ďakujem pekne za komentár...
Ja korpusy chladím na mriežke.... Neviem kde si sa to dočítala...
Áno keď sa stretneme na veľkej oslave jej životného jubilea, poprosím ju o recept... Robí ho fantastický..
Drienkovy lekvár ma svoju špecifickú chuť, ale mohla by som ju porovnať s hroznovým lekvárom... Ma prekrásnu sýto červenú farbu a kyslavkavu chuť, čím rozbije sladkú chuť veskerych kremov....dakujem pekne za tvoj komentár týmto som skončila pridávanie tejto série zákuskov do môjho albumu... Mam ešte nove nápady, záleží ale všetko od môjho zdravie.... Tešilo ma, že som opäť mohla s tebou písať... Prajem tebe aj všetkým, ktorým sa moje zákusky páčili veľa dobrého zdravia..
Ďakujem, teším...
Tento rok nie, ale budúci čakám väčšiu úrodu
Ja som pridala v práškovej forme, lebo uz nepotrebujem riediť krém... Ta chuť krému od cappuccina ja famozna.. Robila som už aj taky krém, kde som z prášok zaliala 700 ml vriacej vody a rozmiešala...do tohto zoztoku som pridala bud vanilkový puding alebo detskú krupicu a uvarila som hustú kašu... Po vychladeni som vymiesala maslo s cukrom do peny a zamiesala vychladnutú kasu... Bol to veľmi chuťovo zaujímavý krém... Nech sa vydarí a prajem veľa úspechov...
Ďakujem pekne..
Ďakujem pekne za komentár..
Áno máš pravdu ze používam všetky moje lekvare z čias kedy som sa veľmi venovala výmyslom nových lekárov... Napr. Melónov, z červených ruží, s kávou, kakaom... Drienkovym ma zásobuje moja švagriná, lebo ona pečie krásne torty... Ja osobne zákusky nemám rada, ale dokážem vymýšľať nové kombinácie co ma baví... Ďakujem pekne za komentár...
Nie je to tak... Predtým som piekla každý piatok v mesiaci... Teraz som upiekla iba niekoľko a tie chcem pridať do albumu.. Už pečiem zriedka... Raz za mesiac niekedy 2x....vsetko sa raz skončí... Tak nech mam všetky recepty spolu v jednom albume na Vareche... Ďakujem pekne za komentár...
Ja korpusy chladím na mriežke.... Neviem kde si sa to dočítala...
Áno keď sa stretneme na veľkej oslave jej životného jubilea, poprosím ju o recept... Robí ho fantastický..
Drienkovy lekvár ma svoju špecifickú chuť, ale mohla by som ju porovnať s hroznovým lekvárom... Ma prekrásnu sýto červenú farbu a kyslavkavu chuť, čím rozbije sladkú chuť veskerych kremov....dakujem pekne za tvoj komentár týmto som skončila pridávanie tejto série zákuskov do môjho albumu... Mam ešte nove nápady, záleží ale všetko od môjho zdravie.... Tešilo ma, že som opäť mohla s tebou písať... Prajem tebe aj všetkým, ktorým sa moje zákusky páčili veľa dobrého zdravia..
Ďakujem, teším...
Tento rok nie, ale budúci čakám väčšiu úrodu
Ja som pridala v práškovej forme, lebo uz nepotrebujem riediť krém... Ta chuť krému od cappuccina ja famozna.. Robila som už aj taky krém, kde som z prášok zaliala 700 ml vriacej vody a rozmiešala...do tohto zoztoku som pridala bud vanilkový puding alebo detskú krupicu a uvarila som hustú kašu... Po vychladeni som vymiesala maslo s cukrom do peny a zamiesala vychladnutú kasu... Bol to veľmi chuťovo zaujímavý krém... Nech sa vydarí a prajem veľa úspechov...
Ďakujem pekne..