Kaša z čerstvého zeleného hrášku
Autor receptu: tlustoch
Tento recept som sa naučil od mojej mamky.
6 porcií |
60 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Vylúpaný zelený hrach nasypeme do vody / bez soli/ varíme do mäkka. Scedíme necháme trochu vychladnuť. Na mäsovom mlynčeku všetok hrášok zomelieme.
- Na veľký pekač dáme masť,do masti dáme na jemno nasrúhaný cesnak, trochu ho opražíme. Nasypeme hladkú múku a zhotovíme zápražku trochu opražíme a rozmiešame ju do hladka s mliekom. Hneď ako začne hustnuť pridáme zomletý hrášok, dôkladne premiešame a pritom dochutíme soľou a čierným korením chvilu povaríme a ukončíme.
- Na drobno pokrájame cibulu dáme na masť a pečieme do zlatova. Túto upečenú cibulu dávame pri podávaní na kašu, ktorú roztiahneme po povrchu. Takto pripravenú hráškovú kašu podávame k pečenej klobáske,ku kabanosu, k pečenému údenému mäsu atď.