Kaša z čerstvého zeleného hrášku

Autor receptu: tlustoch

Tento recept som sa naučil od mojej mamky.

6
porcií
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vylúpaný zelený hrach nasypeme do vody / bez soli/ varíme do mäkka. Scedíme necháme trochu vychladnuť. Na mäsovom mlynčeku všetok hrášok zomelieme.
  2. Na veľký pekač dáme masť,do masti dáme na jemno nasrúhaný cesnak, trochu ho opražíme. Nasypeme hladkú múku a zhotovíme zápražku trochu opražíme a rozmiešame ju do hladka s mliekom. Hneď ako začne hustnuť pridáme zomletý hrášok, dôkladne premiešame a pritom dochutíme soľou a čierným korením chvilu povaríme a ukončíme.
  3. Na drobno pokrájame cibulu dáme na masť a pečieme do zlatova. Túto upečenú cibulu dávame pri podávaní na kašu, ktorú roztiahneme po povrchu. Takto pripravenú hráškovú kašu podávame k pečenej klobáske,ku kabanosu, k pečenému údenému mäsu atď.