Domáca knedľa
Karlovarská knedľa
Autor receptu: alica7
Vyskúšala som viacej receptov, ale táto knedľa je naj.
4 porcie |
25 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pečivo nakrájame na menšie kocky. Zmiešame roztopené maslo, vlažné mlieko, žĺtky a soľ. Zmes nalejeme na pečivo a dobre premiešame, necháme 10 - 15 minúť postáť.
- Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a jemne primiešame k pečivovej zmesi.
- Zmes rozdelíme na polovicu, každú dáme na väčší kus potravinovej fólie. Zavinieme do valcov, na pevno stiahneme, konce zviažeme hrubšou niťou, alebo zauzlíme.
- Dáme do vriacej vody a varíme asi 20 minút, po 10 minútach varenia knedle otočíme.