Domáca knedľa

Karlovarská knedľa

Autor receptu: alica7

Vyskúšala som viacej receptov, ale táto knedľa je naj.

4
porcie
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pečivo nakrájame na menšie kocky. Zmiešame roztopené maslo, vlažné mlieko, žĺtky a soľ. Zmes nalejeme na pečivo a dobre premiešame, necháme 10 - 15 minúť postáť.
  2. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a jemne primiešame k pečivovej zmesi.
  3. Zmes rozdelíme na polovicu, každú dáme na väčší kus potravinovej fólie. Zavinieme do valcov, na pevno stiahneme, konce zviažeme hrubšou niťou, alebo zauzlíme.
  4. Dáme do vriacej vody a varíme asi 20 minút, po 10 minútach varenia knedle otočíme.