Karí kuracie placky
	        Autor receptu: kristtin
	         
	        
	        Jednoduché a chutné jedlo, ktoré môžete podávať s chlebom a pivkom, hranolkami, alebo na zdravý spôsob so šalátom.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	45 minút príprava  | 
				  	  
				  	5 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na maličké kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, slnečnicové semiačka, vajíčka, kari, sójovú omáčku. Dochutíme soľou, čiernym korením a na záver pridáme 1 PL kukuričného škrobu a olivový olej, dobre premiešame. 
 - Zmes dáme odležať do chladničky minimálne na pol hodinku.
 - Na rozpálenej teflónovej panvici ( bez oleja, alebo podľa vlastného uváženia :) vytvoríme lyžičkou placky. Opekáme z obidvoch strán. Podávame, vychutnávame ..
 - Kari vo výdatnej miere podporuje činnosť tráviaceho traktu. Spolu so zázvorom sú tiež výborným antioxidantom s antimutagénnym a protinádorovým pôsobením. Indická medicína využíva kari aj pri liečbe chorôb zápalového charakteru, kožných ochorení, rán i podráždeniach pokožky sprevádzaných svrbením, ako i pri žalúdočných potiažach. Takže smelo do kari, je to prírodný antioxidant :)