recept som ukradla od švagra a trocha vylepšila podľa svojej chuti :)

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
1 ks
1 čl
1 čl
2 čl
1 čl
1/2 čl
1/2 čl
1 plechovka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracia prsia si nakrájame na malé kocky/pásiky, nakrájame si na drobno cibuľu. Rozpálime si hrniec alebo hlbšiu panvicu a pridáme prsia. Opečieme z každej strany.

  2. 2

    Osolíme, okoreníme čiernym korením a postupne pridávame kurkumu, kari, zázvor, čili a garam. Poriadne premiešame, aby sa mäsko v korení obalilo z každej strany. Pridáme cibuľu, kukuricu. Zalejeme kokosových mliekom a zakryjeme. Dusíme kým mäsko nebude mäkke a omáčka hustejšia. Až by sa zdala omáčka veľmi hustá, nariedime sladkou smotanou na šľahanie.

  3. 3

    Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Vydarený recept, pochutili sme si. Garam masalu som nemala, predtým som to nikdy nepoužila, tak som si vyrobila (bez koriandru, aj ten musím doplniť do špajte). Len na budúce dám o niečo menej čili, lebo táto dávka čili je pre fakt veľkých chlapov. :)
ja mám namleté svoje vlastné vypestované chilli a to nie je také ostré :) Ja som garam masala nedávala voľakedy vôbec, ale švagor dával a chutilo to lepšie. Ale som rada, že chutilo :)