Karfiolové ružičky zapečené v mletom mäse fotorecept

martamm - fotkamartamm, 8. februára 2013
Karfiolové ružičky zapečené v mletom mäse (fotorecept)
Foto: martamm

Tento recept som kedysi našla v nejakom časopise a je nu nás dosť obľúbený. Čo je výhodné, výborný je aj za studena. ospravedlňujem sa za nie veľmi vydarenú úvodnú fotku, ale zabudla som pokrm nafotiť na tanieri....

8
porcií
50 minút
príprava
40 minút
na 220 °C

Suroviny

1 hlavička (stredne veľký)
500 g
2 balíčky
3 ks
2 strúčiky
 ochutený bylinkami na poliatie
 na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    karfiol umyjeme, rozdelíme na ružičky, v osolenej vode ovaríme veľmi krátko 2-3 minútky, nakoľko budeme s ním ešte pracovať. Ružičky môžu byť väčšie, výsledok je efektnejší.

    Karfiolové ružičky zapečené v mletom mäse (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie prsia pomelieme, pridáme najemno nastrúhané biele tofu, vajcia, soľ, pretlačený cesnak, majorán. Z týchto surovín urobíme zmes, ako na fašírky.

    Karfiolové ružičky zapečené v mletom mäse (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na dlaň si nanesieme z mäsovej hmoty pľacku

    Karfiolové ružičky zapečené v mletom mäse (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na pľacku položíme ružičku karfiolu

    Karfiolové ružičky zapečené v mletom mäse (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    zabalíme tak, aby bola celá ružička zakrytá

    Karfiolové ružičky zapečené v mletom mäse (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    položíme nožičkou hore na plech vystlaný papierom na pečenie. Takto obalíme všetky ružičky karfiolu

    Karfiolové ružičky zapečené v mletom mäse (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    potrieme olejom

    Karfiolové ružičky zapečené v mletom mäse (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    upečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov do ružova, podávame so zemiakovým pyré, poliate ochuteným bielym jogurtom. Dobrú chuť...

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
Aký krásny recept: neokukaný, z obyčajnej fašírky sa stane takáto paráda. Trošku ma síce mýlia tie pomleté kuracie prsia - či nie sú po upečení suché...... Ale asi nie, istotne to máš vyskúšané.
Ukladám do KK, prijmi pochvalu za krásny fotopostup a pekný popis. Vďaka za recept.
tak toto by ma asi nenapadlo a este som ani nevidela... paci sa mi tvoj recept, ukladam a coskoro vyskusam bud z karfiolom alebo brokolicou;-))) manzel sa potesi masku, ja zeleninke, kazdy si najde svoje;-))) dakujem
Som rád,že som sa stretol s týmto receptom.
Moje deti mastné jedlá neradi.Verím tomu,že
s týmto receptom u nich zabodujem.Odomňa máš preto 1***
Marti za receptík ďakujem
Milí priatelia varecháči, všetkým Vám ďakujem za milé komentáriky. Tatranka, je to náhoda, že som zverejnila takmer identický recept a pritom som si myslla, aká budem originálna :)))).
Pozrela som aj Tvoj, určite je vynikajúci aj s použitím bravčového mäska, sú stravníci, ktorí majú radšej výdatnejšie jedlá, tak majú možnosť použiť bravčovinku . Všetkým pekný deň. :)))))
@martamm , zaujímavý recept, trošku iný ako má @tatranka , ale oba sú iste dobré. Ja som zasa raz dávno videla v časopise plnený karfiol mletým mäsom - tam sa do mierne povareného karfiolu vydlabe diera a do nej sa dá náplň z mletého ( bravčového ) mäsa, tiež nemusí byť zlé.
Zaujimave uz som sa s podobnym niecim stretol a plni sa to prepelicim alebo normalnym vajickom no zmas je podobna nasmu fasirkovemu a nakoniec sa to obaluje v trojobale a vola sa to Scotch eggs



Pridaj komentár k receptu: