Foto: tatranka
Chcela som pripraviť,ľahký a chutný recept.Pustila som sa do hľadania niečoho zaujimavého a iného,ako som dosiaľ uvádzala. Či sa mi to podarilo posúďte sami. Zobraziť celý popisChcela som pripraviť,ľahký a chutný recept.Pustila som sa do hľadania niečoho zaujimavého a iného,ako som dosiaľ uvádzala. Či sa mi to podarilo posúďte sami. V lete,som na tento recept celkom pozabudla.
príprava
na 250-180 °C
Suroviny
1ks |
|
600 g mleté |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
2,50 ml |
|
na potretie formy |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
100 g |
|
Príloha: | |
|
|
|
|
|
|
,cukor |
|
|
|
|
Postup
-
1
Potrebné ingrediencie.
-
2
Karfiol,rozoberiem na malé ružičky.Asi 5-7 minút ho varím v osolenej vode.Nechám odkapať a vychladiť.
-
3
Pripravím si pokrájaný rožtek na malé kúsky navlhčím vodou.Pridám celé vajíčko.Do pomletého mäsa pridám soľ,oregano,korenie.Zmes premiešam a pridám k rožkom.Spracujem na masu.Nesmie sa drobiť.Musí byť kompaktná.
-
4
Obvarené a vychladené rúžičky karfiolu.
-
5
Na dosku si dám mikroténový sáček,ktorý potriem vodou.Naň formujem malé placky,mokrými rukami.Snažím sa karfiol zabaliť do mäska.Nožičky nie!
-
6
Takto obalený karfiol,dám na poolejovaný plech.Ja som teraz zvolila malé aluminiové tácky.Takto som uložila karfiol na plech.Podávam k nemu buď zemiakovú kašu,alebo opečené zemiaky.Tento raz to boli opečené zemiaky,ktoré som tiež umiestnila na aluminiovú tácku.
-
7
Pod zemiaky dávam slaninku aj s cibuľkou.Mala som ešte šampióny,aj tie som tam uložila.Zasypem na kolieska pokrájanými zemiakmi a ochutené bylinkami.
-
8
Ochutené zemiaky.
-
9
Pripravené pekáčiky vložím do vyhriatej rúry na 250 stupňov a nechám zapekať asi 30 minút.
-
10
Potom pekáč vyberiem a zalejem v mlieku rozhabarkovanými vajíčkami,na ďaľších 10 minút.
-
11
Nakoniec zasypem syrom a ešte dám zapiecť.
-
12
Medzi tým si nastrúham červenú kapustu,cibuľku,pridám kukuricu.
-
13
Zalejem nálevom z octu,cukru soli a korenia.Pokapem olivovým olejom.
-
14
Hotové,na servírované ružičky karfiolu v kabátiku.
Skús je to taká malá zmena s takto upraveným karfiolom.