Foto: izabella929
Veľmi chutné, jednoduché jedlo.Nie je náročné na čas a môže sa ľubovoľne s rôznymi prílohami a keď je málo času iba tak s chlebíkom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Karfiol som poriadne umyla a dala variť v mierne osolenej vode..
-
2
Uvarený karfiol som scedila a nechala vychladiť. Vychladený som popučila vidličkou.
-
3
Pridala som k nemu, múku, vajcia,čierne korenie, strúhaný syr a miesto mlieka som pridala 2 lyžice smotany..vymiešala som polotuhé cesto.
-
4
Urobila som z cesta malé kolieska a vyprážala na hocúcom oleji..hotovú som položila na servítku, aby prebytočný olej stiekol.
-
5
Ako prílohu som sa rozhodla podávať varené zamiaky pokrájané na mesiačiky.ktoré som uvarila v mierne osolenej vode.Uvarené som scedila a posypala čubricou.Z nedeľňajšieho obedu som si nechala štvrťku červenej kapusty. Nastrúhala som ju na drobno, pridala šťavu z citronu a lyžičku cukru.Výborný šalát. Dobrú chuť..
Diskusia k receptu