« Naspäť na tento recept

Karfiolová polievka so zeleninou /fotorecept/ verzia na vytlačenie

Karfiolová polievka chutí síce vždy, ale najmä na jar. V osolenej vode som najprv povarila ružičky karfiolu, pridala som koreňovú zeleninku, napokon zemiaky a zahustila som ju paprikovou zásmažkou. Na tanieri som ju posypala posekanou petržlenovou vňaťou. Je to polievočka plná vitamínov, rýchlo hotová a veľmi chutná.

Autor receptu: pusta

Postup receptu

Karfiol som umyla a rozobrala na ružičky.
Karfiolová polievka so zeleninou   /fotorecept/ - obrázok 1

Koreňovú zeleninku som pokrájala na kocky a na kolieska.
Karfiolová polievka so zeleninou   /fotorecept/ - obrázok 2

Ružičky karfiolu som povarila 5 minút v osolenej vode.
Karfiolová polievka so zeleninou   /fotorecept/ - obrázok 3

Ku karfiolu som pridala variť pokrájanú mrkvu, zeler a petržlen.
Karfiolová polievka so zeleninou   /fotorecept/ - obrázok 4

Ako posledné som pridala zemiaky, pokrájané na menšie kocky.
Karfiolová polievka so zeleninou   /fotorecept/ - obrázok 5

Pripravila som si paprikovú zásmažku, kým sa varila zeleninka. Na rozohriatom oleji som orestovala posekanú cibuľku do sklovita.
Karfiolová polievka so zeleninou   /fotorecept/ - obrázok 6

Pridala som múku a orestovala som ju do žemľovej svetllo-žltej farby.
Karfiolová polievka so zeleninou   /fotorecept/ - obrázok 7

K opraženej múke som pridala červenú sladkú červenú mletú papriku, za stáleho miešania som ju nechala rozpustiť, dávala som pozor, aby sa nepripálila.
Karfiolová polievka so zeleninou   /fotorecept/ - obrázok 8

Zápražku som zaliala studenou vodou, za stáleho miešania, aby sa nevytvorili hrudky, som ju priliala k zeleninke a všetko som povarila spolu ešte 15 minút a okorenila som čerstvo mletým čiernym korením.
Karfiolová polievka so zeleninou   /fotorecept/ - obrázok 9

Na tanieri som polievku posypala posekanou petržlenovou vňaťou.
Karfiolová polievka so zeleninou   /fotorecept/ - obrázok 10

záber zblízka.
Karfiolová polievka so zeleninou   /fotorecept/ - obrázok 11

Suroviny




4
porcie
20
minút
príprava
25
minút
na 90 - 100 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist