Karfiol v baranici (fotorecept)

Autor receptu: jody

Rada sa nechám inšpirovať. A tiež je pravdou, že sa nikdy do podrobností nedržím receptu. Vždy niečo pomením. Tentokrát ma zaujal tento recept: http://baranek.blog.sme.sk/c/231762/Varime-s-Medvedom-Plneny-karfiol.html

20 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Postup

  1. Karfiol v celku uvaríme do mäkka (nerozvarte ho :-))
  2. Medzitým v kastrólku rozpustíme olej s maslom, popražíme na tom trochu múky, zalejeme trochou mlieka (stále šľaháme)...
  3. ...potom postupne pridávame zemiakové cesto v prášku...
  4. ...a podlievame vývarom z karfiolu. A takto za ustavičného šľahania a pridávania (múka, cesto, vývar) uvaríme hustý bešamel.
  5. Ochutíme soľou a čiernym korením. A necháme vychladnúť.
  6. Údený syr nakrájame na hranolčeky a pokúsime sa ho narvať pomedzi ružice karfiolu. :-)
  7. Takto nejako. :-)
  8. Do vychladnutého bešamelu zamiešame vajíčko.
  9. Karfiol sme si medzitým položili do plechu na olejom potretý pečiaci papier a teraz naň napatláme celú zmes.
  10. Nejako takto. A šup s tým do trúby.
  11. No, mohla som to ešte pripiecť, ale bála som sa, že prihorí. :-)
  12. Servírujeme s kopčekom kyslej smotany a pecúškami (predchádzajúci recept).