Karfiol v baranici (fotorecept)
Autor receptu: jody
Rada sa nechám inšpirovať. A tiež je pravdou, že sa nikdy do podrobností nedržím receptu.
Vždy niečo pomením. Tentokrát ma zaujal tento recept:
http://baranek.blog.sme.sk/c/231762/Varime-s-Medvedom-Plneny-karfiol.html
20 minút príprava |
40 minút na 170 °C |
Postup
- Karfiol v celku uvaríme do mäkka (nerozvarte ho :-))
- Medzitým v kastrólku rozpustíme olej s maslom, popražíme na tom trochu múky, zalejeme trochou mlieka (stále šľaháme)...
- ...potom postupne pridávame zemiakové cesto v prášku...
- ...a podlievame vývarom z karfiolu. A takto za ustavičného šľahania a pridávania (múka, cesto, vývar) uvaríme hustý bešamel.
- Ochutíme soľou a čiernym korením. A necháme vychladnúť.
- Údený syr nakrájame na hranolčeky a pokúsime sa ho narvať pomedzi ružice karfiolu. :-)
- Takto nejako. :-)
- Do vychladnutého bešamelu zamiešame vajíčko.
- Karfiol sme si medzitým položili do plechu na olejom potretý pečiaci papier a teraz naň napatláme celú zmes.
- Nejako takto. A šup s tým do trúby.
- No, mohla som to ešte pripiecť, ale bála som sa, že prihorí. :-)
- Servírujeme s kopčekom kyslej smotany a pecúškami (predchádzajúci recept).