Foto: rosaneta
Na víkend som upiekla tieto rezy.
porcií
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
5 ks |
|
7 PL vlažná |
|
1 dl |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
250 g |
|
5 PL |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
Ozdoba: | |
1 bal. |
|
na postrúhanie |
|
Postup
-
1
Ako prvé si vymiešame žltky s cukrom a vlažnou vodou. Prilievame olej a miešame. Múku si rozmiešame s práškom do pečiva a kakaom. Pridáme do cesta a ešte vmiešame zľahka tuhý sneh z bielok. Plech si vymastíme tukom a vysypeme múkou. Dáme do neho pripravené cesto a upečieme ho na 180 stupňov 35 minút.
-
2
Plnka: Uvaríme si vopred aspoň pol dňa pred pečením kondenzované nesladené mlieko na karamel. Varíme ho 2 hodiny. Vymiešame maslo a postupne pridávame po lyžiciach do neho karamel. Primiešame 5 poliev. lyžice Fineti - nátierky.
-
3
Teraz si na strúhadle postrúhame 4 kusy Apeninky - arašidové napolitánky a primiešame ich do plnky.
-
4
Plnku rozotrieme na povrch upečeného cesta. Spravíme si tuhú šľahačku , podľa návodu na obale a rozotrieme na vrch na plnku.
-
5
Povrch ozdobíme postrúhanou čokoládou.
-
6
Dáme stuhnúť do chladničky na pár hodín a potom pokrájame na rezy.
-
7
Aj v reze fotka.
-
8
Prajem dobrú chuť:-)
Diskusia k receptu