Kapustový šalátik
Autor receptu: waldosinka
Dá urobiť na sladko aj na kyslo, a k akémukoľvek jedlu. Dobrú chut :)
20 porcií |
30 minút príprava |
Postup
- Kapustičku nakrájame na pásiky alebo postrúhame a posolíme 2 PL soli. Pomiešame nech sa osolí každý kúsok kapusty a necháme odstáť.
Zatiaľ si dáme varit nálev: 2l vody, 1dcl octu, 1čl soli, 6PL cukru. To necháme zovriet. Po cca minútke pridáme 1/2 čL korenia a deto čL kmínu.
- Očistíme a nahrubo nastrúhame mrkvičku. Cibulu pokrajame podla vlastných predstáv.
- Po vytláčame z kapusty šťavu, pridáme mrkvu a cibuľu.
- Premiešame a zalejeme horúcim nálevom. Necháme poriadne vychladnúť. šalátik dáme do pohárov a vydrží aj 3 týždne. :)