Foto: helca103
Tento šalát mi niekto poslal na FB. V špajzi som robila ,,inventúru" surovín aby som dokúpila čo chýba. Našla som posledné mungo fazule Zobraziť celý popisTento šalát mi niekto poslal na FB. V špajzi som robila ,,inventúru" surovín aby som dokúpila čo chýba. Našla som posledné mungo fazule a tak som ho vyskúšala .
Postup
-
1
Na prípravu tohto šalátu treba myslieť o pár dní skôr, lebo mungo fazule musíme nechať naklíčiť /asi 3dni/. Každý deň vodu meníme. Po troch dňoch už vidíme že sa zelená fazuľa zmenila na bielu lebo šupky sa oddelili a fazuľa trochu ,,napuchla“ a naklíčila. Alebo kúpiť rovno naklíčené v niektorom zo supermarketov.
-
2
Pripravíme si všetky suroviny a môžeme začať.
-
3
Kapustu nakrájame, osolíme a necháme postáť.
-
4
Pridáme aj cibuľu a necháme trochu zmäknúť.
-
5
Zatiaľ si očistíme mrkvu a nastrúhame ju, paradajky pokrájame na malé mesiačiky.Pridáme naklíčenú mungo fazuľu
-
6
Polejeme olejom, okoreníme .......
-
7
Podľa chuti pokvapkáme citrónom. Premiešame a necháme minimálne pol hodinku postáť.
-
8
Mne to chutilo len tak samotné, ale ,,mäsožravci" si môžu pridať akékoľvek mäsko. U nás to tentokrát boli fašírky ale fotku som už nestihla.....hlad bol veľký
@Eva53 ja som nechala 3 dni klíčiť a zdalo sa mi to tak akurát že sa pekne ,,roztvorila“ a super chrumkala pod zubami. Ale na budúce skúsim nechať klíčiť dlhšie a uvidím.
@Izabella929 ďakujem za pochvalu, ale na tvoje výtvory v kuchyni nemám.
@Michsamant mne táto kombinácia veľmi chutí ... naozaj dobrý šalát
- ďakujem vám za komentáre.