Kapustový šalát s mungo fazuľou (fotorecept)
Autor receptu: helca103
Tento šalát mi niekto poslal na FB. V špajzi som robila ,,inventúru" surovín aby som dokúpila čo chýba. Našla som posledné mungo fazule a tak som ho vyskúšala .
Postup
- Na prípravu tohto šalátu treba myslieť o pár dní skôr, lebo mungo fazule musíme nechať naklíčiť /asi 3dni/. Každý deň vodu meníme.
Po troch dňoch už vidíme že sa zelená fazuľa zmenila na bielu lebo šupky sa oddelili a fazuľa trochu ,,napuchla“ a naklíčila.
Alebo kúpiť rovno naklíčené v niektorom zo supermarketov.
- Pripravíme si všetky suroviny a môžeme začať.
- Kapustu nakrájame, osolíme a necháme postáť.
- Pridáme aj cibuľu a necháme trochu zmäknúť.
- Zatiaľ si očistíme mrkvu a nastrúhame ju, paradajky pokrájame na malé mesiačiky.Pridáme naklíčenú mungo fazuľu
- Polejeme olejom, okoreníme .......
- Podľa chuti pokvapkáme citrónom. Premiešame a necháme minimálne pol hodinku postáť.
- Mne to chutilo len tak samotné, ale ,,mäsožravci" si môžu pridať akékoľvek mäsko. U nás to tentokrát boli fašírky ale fotku som už nestihla.....hlad bol veľký