Kapustový nákyp s údeným mäso
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Očistenú hlávku kapusty pokrájame, sparíme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Medzitým múku s maslom
opražíme, zalejeme mliekom a dobre vymiešame na hladkú kašu. Túto základnú bešamelovú omáčku osolíme,
okoreníme mletým čiernym korením a postrúhaným muškátovým orieškom, pridáme žĺtky a vymiešame.
- Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spolu s nadrobno posekaným údeným mäsom ho zľahka zamiešame do základnej omáčky. Nakoniec primiešame sparenú a odkvapkanú kapustu, dáme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča alebo jenskej misy a v rúre zapečieme.
- Podávame so zemiakmi.
|