Kapustový nákyp s údeným mäso

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistenú hlávku kapusty pokrájame, sparíme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Medzitým múku s maslom opražíme, zalejeme mliekom a dobre vymiešame na hladkú kašu. Túto základnú bešamelovú omáčku osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a postrúhaným muškátovým orieškom, pridáme žĺtky a vymiešame.
  2. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spolu s nadrobno posekaným údeným mäsom ho zľahka zamiešame do základnej omáčky. Nakoniec primiešame sparenú a odkvapkanú kapustu, dáme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča alebo jenskej misy a v rúre zapečieme.
  3. Podávame so zemiakmi.