Zemiaky

Kapustové zemiaky na budúci rok

Autor receptu: kvakac

Musíme šetriť energiami a surovinami. Toto jedlo je hotové za 35 minút a veľmi dobré.

6
porcií
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky očistíme a krájame na pol mesiace. Dáme variť do osolenej vody. Slaninu a cibuľu nakrájame na 1 cm kocky, a dáme na panvicu opiecť do červena. Na záver pridáme k slanine nastrúhaný cesnak a dusíme ešte tri minúty.
  2. K zemiakom po 10 minútach varenia pridáme kyslú kapustu aj s vodou. Varíme ešte 15 až 20 minút podľa tvrdosti kapusty. Vodu zlejeme z hrnca, tú použijeme na polievku. Potom na zemiaky s kapustou pridáme škvarenú slaninu a poriadne premiešame. Necháme trochu postáť a je hotovo. Rada na záver ak použijete vínnu kapustu, tak do varenia pridajte koreniny. Nové korenie celé, čierne korenie celé, rascu a bobkový list.