Kapustové batôžky
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Veľké vrchné listy z hlávkovej kapusty odložíme a kapustu nakrájame na rezance. Cibuľu očistíme, nasekáme nadrobno a speníme na masti. Pridáme nakrájanú hlávkovú kapustu, rascu, mleté korenie, soľ. Opražíme a udusíme domäkka. Veľké kapustové listy povaríme v osolenej vode 5–7 minút. Vyberieme a hlúbovité časti naklepeme.
- Slaninu nakrájame na malé kocky, opražíme a premiešame s udusenou hlávkovou kapustou. Plnkou naplníme pripravené kapustové listy, uložíme ich do vymastenej ohňovzdornej misy a vložíme do vyhriatej rúry.
- Pečieme asi 30 minút. Počas pečenia podľa potreby podlievame mäsovým vývarom.
|