Kapustové batôžky

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Veľké vrchné listy z hlávkovej kapusty odložíme a kapustu nakrájame na rezance. Cibuľu očistíme, nasekáme nadrobno a speníme na masti. Pridáme nakrájanú hlávkovú kapustu, rascu, mleté korenie, soľ. Opražíme a udusíme domäkka. Veľké kapustové listy povaríme v osolenej vode 5–7 minút. Vyberieme a hlúbovité časti naklepeme.
  2. Slaninu nakrájame na malé kocky, opražíme a premiešame s udusenou hlávkovou kapustou. Plnkou naplníme pripravené kapustové listy, uložíme ich do vymastenej ohňovzdornej misy a vložíme do vyhriatej rúry.
  3. Pečieme asi 30 minút. Počas pečenia podľa potreby podlievame mäsovým vývarom.