Kapustová štrúdľa
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
30 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Na oleji osmažíme na malé kúsky pokrájaný bôčik, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme 1/3 na rezance pokrájanej kapusty, kl mletého čierneho korenia, kl polievkového korenia, kl cukru a všetko premiešame. Po chvíli pridáme ďalšiu časť kapusty, kl mletého čierneho korenia, kl polievkového korenia, kl cukru, všetko premiešame
a ešte raz postup opakujeme a nakoniec všetko premiešame.
- Dusíme, pokým sa šťava neodparí. Kapusta musí zostať hnedá od skaramelizovaného cukru. Cesto rozvaľkáme, posypeme polievkovým korením, navrstvíme naň kapustu a vytvoríme závin. Potrieme ho vajcom vyšľahaným s polievkovým korením a s rascou.
- Preložíme na pekáč a upečieme.
|