Kapustová polievka s tofu (fotorecept)

Autor receptu: dvorka

Táto polievka je bez mäsa, namiesto smotany ktorú dávam zvyčajne som použila rozmixované tofu s vodou. Keby bolo údené bolo by lepšie, ale aj táto polievka má niečo do seba.

40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nechala som si rozohriať nie plnú lyžicu masti, na nej som podusila cibuľu nakrájanú na drobno plus cesnak na plátky. Pridala som dve misky kapusty, zaliala vriacou vodou a pridala bobkový list. Nechala som povariť. Na kocky som si nakrájala tri malé zemiaky a jednu mrkvu a spolu s mäsovým vývarom z mrazničky som pridala do vriacej polievky. Primiešala som soľ a korenie množstvo podľa chuti. Nechala som variť 20 minút.
  2. Biele tofu som nakrájala na kocky, zaliala vodou a poriadne rozmixovala.
  3. Rozmixované tofu s vodou som naliala do vriacej polievky, pridala som sušený hubový prášok. Kto nemá, môže dať sušené huby ešte na začiatku varenia aby zmäkli.
  4. Ja dávam pred koncom varenia ešte za misku kyslej kapusty aby bolo v polievke niečo chrumkavé a čerstvé. Varím ďalších 5 minút.