Kapustová polievka s paradajkovým pretlakom a klobáskou
Jednoduchá a výborná. Pôvodný recept bol z časopisu Dobré Jedlo, ale máme radi pikantné tak som si ho trošku prispôsobila.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 400 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1,2 l | 
                                                             | 
                                                    
| 250 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1-2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti najlepšia je pikantná | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Kapustu umyjeme, olúpeme listy a vyrežeme hlúb. Kapustu najkrájame na kocky (kto má ako rád, môžu byť aj pásiky), pridáme nakrájanú mrkvu a orestujeme na oleji, kde sme predtým krátko opražili rascu. Chvílu podusíme a pridáme najemno nakrájanú klobásu. Necháme opražiť kým nepustia krásnu vôňu.
- 2
 Kapustu poprášime múkou a zalejeme horúcim vývarom. Povaríme do polomäkka a pridáme pretlak, ochutíme korením, tabascom a necháme prejsť varom. Povaríme kým nebude kapusta s mrkvou mäkká - nie však rozvarená. Podľa chuti môžeme dochutiť octom a cukrom, komu ako chutí. So soľou opatrne, vývar z bujonu je dosť slaný.
- 3
 Namiesto klobásky je možné pridať aj údené mäsko z bravčového rebierka. Ešte som to nevyskúšala, ale určite to bude chutné. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu