Foto: kata50
Co chyžka - to iná vareška...sa hovorí u nás. Tak vyskúšajte aj takúto kyslú kapustovú s mäsom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci si roztopíme masť a pridáme pokrájanú prerastenú slaninu. Pomaly ju opražíme a pridáme na drobno pokrájanú cibuľu. Keď je orestovaná do sklovita pridáme na kocky pokrájané bravčové pliecko.
-
2
Keď sa mäso zatiahne, pridáme korenie, soľ. Krátko premiešame a zalejeme asi 2l vody. Varíme kým nie je mäso skoro uvarené. Potom pridáme zemiaky na kocky, a prisypeme cestovinu- strúhanú (Papcun ).
-
3
Až po uvarení zemiakov sa doporučuje pridať kapustu a ochutiť polievku ešte kyslou kapustovou vodou. Ešte sa tam pýta cesnak, a majoránka. Krátko povariť, aby sa spojili chute a môžete podávať. Kto chce a má rád , zahustí si polievku zápražkou.
-
4
Kyslú kapustovú polievku robíme na 1000 spôsobov a vždy je iná a vždy je výborná. Tak možno skúsite aj túto. Nech sa podarí a dobrú chuť :-))
Ďakujem za vaše milé komentáriky.
@janazjarku , určite , varievala som, keď môj nemohol kyslú kapustu.
@juliana daj aj svoj recept-rada ho vyskúšam :-)
@janazjarku kľudne urob zo sladkej kapusty, je tiež výborná :-)
@jerica - šikovnica naša, verím že vám chutilo :-)
@pusta ďakujem za pochvalu
@zdenka 1009 no vidíš - teraz môžeš aj na tento spôsob uvariť. Kúsok mäska sa v mrazničke vždy nájde :-)
@stacy77777 tak si ma potešila, že chutilo :-) Aj vám pekný deň
@ancicka napíš ako chutilo :-)
Všetkým srdečne ďakujem za podporu a záujem :-)