Kapustová polievka s bravčovým mäsom (fotorecept)

Autor receptu: kata50

Co chyžka - to iná vareška...sa hovorí u nás. Tak vyskúšajte aj takúto kyslú kapustovú s mäsom.

4-6
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V hrnci si roztopíme masť a pridáme pokrájanú prerastenú slaninu. Pomaly ju opražíme a pridáme na drobno pokrájanú cibuľu. Keď je orestovaná do sklovita pridáme na kocky pokrájané bravčové pliecko.
  2. Keď sa mäso zatiahne, pridáme korenie, soľ. Krátko premiešame a zalejeme asi 2l vody. Varíme kým nie je mäso skoro uvarené. Potom pridáme zemiaky na kocky, a prisypeme cestovinu- strúhanú (Papcun ).
  3. Až po uvarení zemiakov sa doporučuje pridať kapustu a ochutiť polievku ešte kyslou kapustovou vodou. Ešte sa tam pýta cesnak, a majoránka. Krátko povariť, aby sa spojili chute a môžete podávať. Kto chce a má rád , zahustí si polievku zápražkou.
  4. Kyslú kapustovú polievku robíme na 1000 spôsobov a vždy je iná a vždy je výborná. Tak možno skúsite aj túto. Nech sa podarí a dobrú chuť :-))