Kapustové koláče

Kapustníky trochu inak

Autor receptu: redakcia

40 minút
príprava
8-10 minút
na 215 °C

Postup

  1. Bielu kapustu nadrobno nakrájame alebo nastrúhame. Na horúcej masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je osmažená, vložíme kapustu, osolíme, krátko orestujeme a podlejeme trochou vody. Keď je kapusta takmer hotová, necháme vodu zredukovať a dochutíme soľou, cukrom a octom. Kapustu necháme vychladnúť.
  2. Lístkové cesto rozprestrieme alebo rozvaľkáme na obdĺžnik (podľa toho, aké kúpime). Po dĺžke ho preložíme na polovicu a vykrojíme z neho cikcakovito 10 trojuholníkov. Každý trojuholník rozložíme a naplníme kapustou. Okraje popritláčame ako pri pirohoch, aby kapusta pri pečení nevytiekla. Poukladáme na plech a potrieme žĺtkom.
  3. Rúru predhrejeme na 215 stupňov a pečieme 8–10 minút do zlatohnedej farby.