Kapustné listy s orechovou plnkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Hrozienka namočíme do
rumu. Vo vriacej, mierne osolenej
vode povaríme kapustné
listy. Po zmäknutí ich vyberieme
a necháme odkvapkať. Do tej
istej vody vsypeme cukor, pridáme
pomleté orechy, premiešame
a mierne povaríme. Pridáme
perníkové korenie, macerované
hrozienka, šťavu z polovice
citróna a premiešame.
- Takto pripravenou orechovou
plnkou naplníme vychladnuté
kapustové listy. Zabalíme
do batôžka, vložíme do maslom
vytretej zapekacej misky
a zapekáme pri 180 °C približne
10 minút, aby batôžtek chytil
hnedú farbu.
- Medzičasom vyšľaháme smotanu,
do ktorej pridáme mletú
škoricu a jemne premiešame.
|