Kapustné listy s orechovou plnkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Hrozienka namočíme do rumu. Vo vriacej, mierne osolenej vode povaríme kapustné listy. Po zmäknutí ich vyberieme a necháme odkvapkať. Do tej istej vody vsypeme cukor, pridáme pomleté orechy, premiešame a mierne povaríme. Pridáme perníkové korenie, macerované hrozienka, šťavu z polovice citróna a premiešame.
  2. Takto pripravenou orechovou plnkou naplníme vychladnuté kapustové listy. Zabalíme do batôžka, vložíme do maslom vytretej zapekacej misky a zapekáme pri 180 °C približne 10 minút, aby batôžtek chytil hnedú farbu.
  3. Medzičasom vyšľaháme smotanu, do ktorej pridáme mletú škoricu a jemne premiešame.