Kapustové pocisky celozrnné

anina6 - fotkaanina6, 3. júna 2013
Kapustové pocisky celozrnné
Foto: anina6

Mám dobré skúsenosti s celozrnnou hladkou múkou, tak som z nej spravila aj fliačky so sladkou kapustou. Po východniarsky im hovoríme, že pocisky. Jedlo Zobraziť celý popisMám dobré skúsenosti s celozrnnou hladkou múkou, tak som z nej spravila aj fliačky so sladkou kapustou. Po východniarsky im hovoríme, že pocisky. Jedlo ako stvorené na sobotný obed.

60 minút
príprava

Suroviny

200 g
150 g
1
2 dl




Postup

  1. 1

    Na cesto si najprv preosejeme polohrubú múku, k nej pridám celozrnnú múku a vajíčko. Prilievam vlažnú vodu a vypracujem cesto, ktoré je tmavšie ako obyčajne. Cesto rozvaľkamé a necháme oddychovať asi tri štvrte hodinky až hodinku. Za ten čas si pripravíme kapustu. Nakrájame, posolíme a dobre vymágame, aby sa dobre opražila. Cibuľku speníme na oleji alebo na masti, posypeme rascou a pridáme kapustu. Popražíme a podlejeme trochou vody. Udusíme do määkka.

  2. 2

    Cesto, ktoré nám mierne vyschlo, poriadne pomúčime, preložíme na poly, potom ešte raz na poly a krájame pásy, z ktorých krájame trojuholníčky, tzv. pocisky. Takto vyzerajú ked sa krájajú.

    Kapustové pocisky celozrnné - obrázok 2
  3. 3

    Potom si už len pripravíme vriacu vodu, v ktorej tieto pocisky uvaríme. Pred vhodením do vody ich ešte preosejem cez sito, aby sa zbavili prebytočnej múky. Po uvarení, scedíme, trošku prepláchneme a priemiešame udusenú kapustu. Polejeme opraženým maslom a môžeme servírovať. Podľa chuti prisolíme a okoreníme.

Diskusia k receptu

marianne
mne by to chutilo,pripomina mi to strapacky s kapustou od starkej
denyany
narobila si mi chute, teraz na noc... ale pocisky som v živote nepočula, aj keď som z východu.
anina6
ďakujem za komentíky dievčatá, vyskúšajte, ozaj sú veľmi dobré naše pocisky. denyany, tak ich volala moja babička a veru nám chutili.
gabriele
nasa babka tymto Tvojim pociskom hovorila rezanky "hev a tam" :) ...a pouzivala ich do "džadovej vody"- v preklade- do žobrackej vody...to bola oblubena dedkova polievka pocas postu
anina6
no presne gabriele, moja babka ked ich rezala tak vravela pritom, dzivko moja to lem hev a tam a maš hotovo.
evanaaa
Kapustové fliačky - mala som ich rada, ale dávno som nejedla. Mama kapustu strúhala a dávala pri dusení aj trocha cukru, aj keď boli naslano, len rascu nie ( aj keď inokedy do kapusty dávala), tiež si fliačky robila sama, ona tie pásy šikmo krájala, na kosoštvorce.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia