Kaprie guličky
Autor receptu: durecpack
Z názvu je zrejmé, že ide o rybacie mäso - kapra. Je
vhodné ako hlavné jedlo, takisto ako jedlo na
turistiku. Chutí aj keď nie je zohriate. Je to
vlastný recept. Neobsahuje žiadne rybie
kostičky, takže je vhodné aj pre malé deti.
|
10 porcií |
60 minút príprava |
30/5 minút tepelná úprava |
Postup
- Kapra bez kože dáme variť do osolenej vody. Po uvarení a miernom schladení mäso zbavíme kostí. Tie najmenšie nás nemusia trápiť. Sú to tzv. ypsilony, jemné kostičky, skoro nepostrehnuteľné. Mäso pomelieme na jemno v mlynčeku spolu so zeleninou. Potom pridáme všetky prísady a vymiešame z toho zmes na faširky. Musí byť taká konzistentná, aby sa dali formovať guličky. Tie potom obalíme v strúhanke a fritujeme v oleji.
Ako hlavné jedlo podávame teplé s prílohou, napr. ryžou so sterilizovanými slivkami.
Prajem dobrú chuť!
- Dodatok k receptu: Nemusíte mať obavy, že jemné kostičky, ktoré zostali v rybe vám ublížia. Mletím a tepelnou úpravou sa rozložia.