Pečený kapor
Kapor na hríboch
Autor receptu: vlak
Pečené podkovičky z kapra naložené v marináde.
6 porcií |
60 minút príprava |
25 minút na 170 °C |
Postup
- Pripravíme 6 ks očistených podkovičiek z kapra - s kožou. Osolíme.
- Pripravíme marinádu: 3/4 dcl oleja, 1/2 KL mletého čierneho korenia, 1/2 KL mletej papriky a 1 KL vegety dobre premiešame.
- Podkovičky zalejeme marinádou, posypeme korením na ryby a uložíme na noc do chladničky.
- Na druhý deň podkovičky preložíme na pekáč a navrch naukladáme vopred namočené sušené hríby.
- Pečieme na 170 stupňoch cca 25 minút. Počas pečenia niekoľkokrát polejeme marinádou z pekáča.
- Podávame s opečenými zemiakmi.