Pečený kapor

Kapor na hríboch

Autor receptu: vlak

Pečené podkovičky z kapra naložené v marináde.

6
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme 6 ks očistených podkovičiek z kapra - s kožou. Osolíme.
  2. Pripravíme marinádu: 3/4 dcl oleja, 1/2 KL mletého čierneho korenia, 1/2 KL mletej papriky a 1 KL vegety dobre premiešame.
  3. Podkovičky zalejeme marinádou, posypeme korením na ryby a uložíme na noc do chladničky.
  4. Na druhý deň podkovičky preložíme na pekáč a navrch naukladáme vopred namočené sušené hríby.
  5. Pečieme na 170 stupňoch cca 25 minút. Počas pečenia niekoľkokrát polejeme marinádou z pekáča.
  6. Podávame s opečenými zemiakmi.