Kalerábový prívarok s opekanou neúdenou klobásou na červenom víne (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Minulý rok som mala dosť slabú úrodu kalerábu, ale aj ten sa mi začína v pivnici kaziť, treba
ho čo najskôr spotrebovať...robievam polievky, ale teraz som ho urobila ako
prívarok..vynikajúce jedlo..
2 porcie |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- kaleráb gigant som ošúpala..
- pokrájala som ho na malé kocky..
- poriadne umyla...do rajnice som dala trošku oleja, pokrájala cibuľu a podusila iba do sklovita...hneď som pridala kocky klarábu.. iba chvíľku orestovala..
- podliala vodou, ale iba toľko vody som pridala, aby bol kaleráb ponorený vo vode...pridala som soľ a štipku cukru...varila pod pokrievkou ...do mäkka...
- keď bol kaleráb mäkký, ododbrala som z neho za jednu naberačku, dala do mixéra a celkom som ho rozmixovala....to pre zahustenie..v smotane som rozmiešala za 2 lyžice hladkej múky a pridala som ku kalerábu a nechala na slabom plameni prejsť varom,,,treba občas pomiešať,,, do hotového prívarku som pridala šťavu z jedného citrónu a pokrájanú petržlenovú vňať..
- pokiaľ sa kaleráb dusil, očistila som zemiaky, pokrájala na mesiačiky a uvarila v osolenej vode..potom scedila a posypala petržlenovou vňaťkou.. pripravila som si klobásu, ktorú som vybrala z mrazničky a nechala chvíľu roztopiť..
- pripravila som si panvicu, naliala červené víno a vložila som klobásku a nechala pod pokrievkou najprv podusiť..víno som stále podlievala podľa potreby..
- napokon som ju odkryla a nechala opiecť na vlastnom tuku už iba chvíľku..
- zemiaky som uložila na tanier, pridala som prívarok a na stred som položila klobásku...ozdobila použitými surovinami citrónom a petržlenovou vňaťkou.. prejem vám dobrú chuť...príma jedlo...