Kalerábový prívarok s opekanou neúdenou klobásou na červenom víne (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Minulý rok som mala dosť slabú úrodu kalerábu, ale aj ten sa mi začína v pivnici kaziť, treba ho čo najskôr spotrebovať...robievam polievky, ale teraz som ho urobila ako prívarok..vynikajúce jedlo..

2
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. kaleráb gigant som ošúpala..
  2. pokrájala som ho na malé kocky..
  3. poriadne umyla...do rajnice som dala trošku oleja, pokrájala cibuľu a podusila iba do sklovita...hneď som pridala kocky klarábu.. iba chvíľku orestovala..
  4. podliala vodou, ale iba toľko vody som pridala, aby bol kaleráb ponorený vo vode...pridala som soľ a štipku cukru...varila pod pokrievkou ...do mäkka...
  5. keď bol kaleráb mäkký, ododbrala som z neho za jednu naberačku, dala do mixéra a celkom som ho rozmixovala....to pre zahustenie..v smotane som rozmiešala za 2 lyžice hladkej múky a pridala som ku kalerábu a nechala na slabom plameni prejsť varom,,,treba občas pomiešať,,, do hotového prívarku som pridala šťavu z jedného citrónu a pokrájanú petržlenovú vňať..
  6. pokiaľ sa kaleráb dusil, očistila som zemiaky, pokrájala na mesiačiky a uvarila v osolenej vode..potom scedila a posypala petržlenovou vňaťkou.. pripravila som si klobásu, ktorú som vybrala z mrazničky a nechala chvíľu roztopiť..
  7. pripravila som si panvicu, naliala červené víno a vložila som klobásku a nechala pod pokrievkou najprv podusiť..víno som stále podlievala podľa potreby..
  8. napokon som ju odkryla a nechala opiecť na vlastnom tuku už iba chvíľku..
  9. zemiaky som uložila na tanier, pridala som prívarok a na stred som položila klobásku...ozdobila použitými surovinami citrónom a petržlenovou vňaťkou.. prejem vám dobrú chuť...príma jedlo...