Krémový zákusok
Krémový zákusok

Kakaovo-makové rezy s krupicovým krémom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 14. septembra 2019

Zákusok som inovovala.

20
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto kakaové (2x):
4 ks
4 PL
3 PL
2 PL holandské
1 KL
na špic noža
Cesto makové:
5 ks
5 PL
4 PL
2 PL celý
1 KL
na špic noža
Krém:
800 ml
8 PL
1 bal.
100 g
250 g
2 PL
3 PL
3 PL
Čokoládová poleva na vrch:
200 g
2 kocky
Zdobenie:
150 g (33%)




Postup

  1. 1

    Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.

    Kakaovo-makové rezy s krupicovým krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku, prášok do pečiva, sódu a kakao som zmiešala a preosiala k vajcovému základu.

    Kakaovo-makové rezy s krupicovým krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a korpus sa piekol 10 min. Zatiaľ som pripravila si cesto na druhý kakaový a potom aj tretí makový korpus. Všetky upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.

    Kakaovo-makové rezy s krupicovým krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravila som krém. V mlieku som vymiešala vanilkový cukor a detskú krupicu a uvarila som hustú kašu. Ihneď som rajnicu s kašou ponorila do studenej vody a nechala vychladiť. Zatiaľ som si maslo s cukrom vymiešala do peny.

    Kakaovo-makové rezy s krupicovým krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po lyžici som pridávala vychladnutú kašu a dobre premiešala, napokon som pridala hruškovicu.

    Kakaovo-makové rezy s krupicovým krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť na 3 hodiny.

    Kakaovo-makové rezy s krupicovým krémom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď krém stuhol, zostavila som koláč. Na podnos som položila prvý kakaový korpus, natrela som ho horúcim cviklovým lekvárom a na lekvár som natrela polovicu krému.

    Kakaovo-makové rezy s krupicovým krémom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na krém som položila makový korpus, natrela som ho marhuľovým lekvárom a potom druhou polovicou krému.

    Kakaovo-makové rezy s krupicovým krémom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na krém som položila druhý kakaový korpus a koláč som uložila do chladničky na 3 hodiny stuhnúť, až potom som ho zaťažila 3 kg cukru a nechala v chladničke do druhého dňa. Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, vrchný korpus som poliala čokoládou a uložila do chladničky poriadne stuhnúť.

    Kakaovo-makové rezy s krupicovým krémom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Krájala som horúcim mokrým nožom na rezy. Zdobila som šľahačkou, ale nie je to nutné, zákusok je aj bez nej výborný. Prajem vám dobrú chuť.

    Kakaovo-makové rezy s krupicovým krémom (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

helca103
Izka, kam na tie nápady chodíš, jeden zákusok lepší ako druhý.
izabella929
@helca103 ,podobný zákusok som už v začiatkoch môjho pečenia robila,len bol kombinovaný s medovym cestom a makovou piškótu,trošku som ho prerobila,ale.mne sa páči aj takto a ostatné je už na mojej fantázii,ako ich dokončím,,,teším sa ,že sa ti páči,,,ďakujem za komentár,,,
motyka
Nepiekla som všetko presne podľa Tvojho receptu. Nemám takú trpezlivosť. Skúsila som ale plnku podľa tohto receptu a musím povedať, že je fakt skvelá. Výborne drží a neroztápa sa ani pri dlhšom "pobyte" v teple. Chuťovo výborná. Pridala som aj jemný tvaroh, tak každý typoval, že je tvarohová.
V sobotu - nedeľu máme rodinnú "sešlosť", tak upečiem presne podľa Teba a určite každý bude pýtať recept. Vďaka, za výborný recept a super grif pre moje ďalšie pečenie - na to, aby sa netopila plnka.
Inač všetky Tvoje recepty sú stále skvelé, krásne, výborné a bezkonkurenčné.
1x jerica
izabella929
@motyka , pokiaľ mi nepíšete, ani neviem, že vôbec niekto skúša moje recepty..snažím sa robiť ich z jednoduchých surovín a hlavne už dlhšiu dobu si recepty tvorím sama..máš pravdu, keď som začala skúšať náplne s pridaním detskej krupice, zdali sa mi náplne pevnejšie ako iba z pudingov..pridala som tvaroh, kvôli novej chuti..inak ten hrudkovitý tvaroh lepšie drží krém spolu..neradím používať jemný tvaroh, aj keď vyzerá krajšie..a pokiaľ budeš robiť krupicový krém, treba tam bezpodmienečne vanilkový cukor, aby nebola chuť múková..nech sa ti dielo vydarí a nech sa všetci tešia z chuti tvojho zákusku..ďakujem pekne za komentár.-)
1x motyka
motyka
Ďakujem za ďalšiu výbornú radu. Takéto rady sú na nezaplatenie. Vanilkový cukor pridávam stále. Vyrábam si ho sama z lusku. Takže nielen krásne vonia, ale aj inak chutí, ako ten z obchodu. A môžem ešte poprosiť o ďalšiu radu? Môžem tie plnky s pridaním krupice vyšľahať so šľahačom /mixérom/ alebo len ručne? Čo je lepšie ? Vďaka za odpoveď.
Pokiaľ sa týka písania komentárov k Tvojím receptom, tak to by som musela písať stále to isté, čo som napísala ako poslednú vetu v predchádzajúcom komentári.