Bezlepkové kakaové pečivo

Kakaové stromčeky s marcipánovou plnkou

Autor receptu: redakcia

Tieto bezlepkové keksíky vás prekvapia tým, že sú neuveriteľne krehké. Keď ich vložíte do úst, len trochu prasknú a roztopia sa na jazyku ako prvý sneh v dlaniach.

40 ks
porcií
30 (+ odstátie) minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku zmiešame s najemno pomletými mandľami, preosiatym kakaom a cukrom. Pridáme na kúsky nakrájané vychladené maslo, vajce a vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme odstáť v chlade asi 60 minút.
  2. Odležané cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm. Ak sa cesto príliš drobí, pridáme pár kvapiek vody. Ak je, naopak, mäkké, krátko ho ešte vychladíme.
  3. Z cesta vykrajujeme stromčeky, ktoré preložíme na plechy vystlané papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 12 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť na papieri.
  4. Marcipán nakrájame na malé kúsky a vyšľaháme s mäkkým maslom a karamelom. Cukrárske vrecko s hladkou špičkou naplníme pripraveným krémom a nanesieme na polovicu stromčekov. Spojíme ich so zvyšnými upečenými stromčekmi.