Bezlepkové kakaové pečivo
Kakaové stromčeky s marcipánovou plnkou
Autor receptu: redakcia
Tieto bezlepkové keksíky vás prekvapia tým, že sú neuveriteľne krehké. Keď ich vložíte do úst, len trochu prasknú a roztopia sa na jazyku ako prvý sneh v dlaniach.
40 ks porcií |
30 (+ odstátie) minút príprava |
12 minút na 180 °C |
Postup
- Múku zmiešame s najemno pomletými mandľami, preosiatym kakaom a cukrom. Pridáme na kúsky nakrájané vychladené maslo, vajce a vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme odstáť v chlade asi 60 minút.
- Odležané cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm. Ak sa cesto príliš drobí, pridáme pár kvapiek vody. Ak je, naopak, mäkké, krátko ho ešte vychladíme.
- Z cesta vykrajujeme stromčeky, ktoré preložíme na plechy vystlané papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 12 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť na papieri.
- Marcipán nakrájame na malé kúsky a vyšľaháme s mäkkým maslom
a karamelom. Cukrárske vrecko s hladkou špičkou naplníme pripraveným krémom a nanesieme na polovicu stromčekov. Spojíme ich so zvyšnými upečenými stromčekmi.