Šišky

Kakaové šišky s parížskou šľahačkou

Autor receptu: valina

Fašiangový recept pre priateľov.

14
porcií
100 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Preosiatu múku, kakao, soľ, žĺtok, olej a rum zmiešame v druhej nádobe. Pridáme vykysnutý kvások a vymiešame cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste 45-60 min.
  2. Potom z vykysnutého cesta vykrajujeme kolieska (z tejto dávky vykrojíme asi 14 šišiek). V strede do nich palcom spravíme dierku. Šišky vysmážame v dostatočnom množstve oleja. Po vysmažení šišky ukladáme na papierový obrúsok. Necháme vychladnúť.
  3. Parížska šľahačka: Smotanu zahrejeme a necháme v nej rozpustiť čokoládu. Zmes necháme poriadne vychladnúť. Potom vyšľaháme.
  4. Do stredu šišky dáme lekvár a ozdobíme parížskou šľahačkou.