Šišky
Kakaové šišky s parížskou šľahačkou
Autor receptu: valina
Fašiangový recept pre priateľov.
14 porcií |
100 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Preosiatu múku, kakao, soľ, žĺtok, olej a rum zmiešame v druhej nádobe. Pridáme vykysnutý kvások a vymiešame cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste 45-60 min.
- Potom z vykysnutého cesta vykrajujeme kolieska (z tejto dávky vykrojíme asi 14 šišiek). V strede do nich palcom spravíme dierku. Šišky vysmážame v dostatočnom množstve oleja. Po vysmažení šišky ukladáme na papierový obrúsok.
Necháme vychladnúť.
- Parížska šľahačka: Smotanu zahrejeme a necháme v nej rozpustiť čokoládu. Zmes necháme poriadne vychladnúť. Potom vyšľaháme.
- Do stredu šišky dáme lekvár a ozdobíme parížskou šľahačkou.