Šišky
	        Kakaové šišky s parížskou šľahačkou
	        Autor receptu: valina
	         
	        
	        Fašiangový recept pre priateľov.
| 		  
				  	  
				  	14 porcií  | 
				  	  
				  	100 minút príprava  | 
				  	  
				  	25 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Preosiatu múku, kakao, soľ, žĺtok, olej a rum zmiešame v druhej nádobe. Pridáme vykysnutý kvások a vymiešame cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste 45-60 min. 
 - Potom z vykysnutého cesta vykrajujeme kolieska (z tejto dávky vykrojíme asi 14 šišiek). V strede do nich palcom spravíme dierku. Šišky vysmážame v dostatočnom množstve oleja. Po vysmažení šišky ukladáme na papierový obrúsok.
Necháme vychladnúť.
 - Parížska šľahačka: Smotanu zahrejeme a necháme v nej rozpustiť  čokoládu. Zmes necháme poriadne vychladnúť. Potom vyšľaháme. 
 - Do stredu šišky dáme lekvár a ozdobíme parížskou šľahačkou.