Foto: Adjunkt
Tento recept mám od kamarátovej mamky a môžem s čistým svedomím povedať, že každému, kto ho jedol veľmi chutil :)
Suroviny
Cesto: | |
7 ks |
|
7 PL |
|
180 g |
|
1 bal. |
|
2-3 ČL |
|
Krém: | |
375 g |
|
7 ks |
|
7 PL |
|
2 bal. |
|
7 ČL |
|
Okrem toho: | |
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, primiešame cukor, prešľaháme, pridáme žĺtky a potom múku, prášok do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút.
- 2
Krém: Vajíčka, kryštálový cukor, vanilkový cukor a kakao šľaháme nad parou do zhustnutia. Vyšľahanú kakaovú zmes necháme za občasného premiešania vychladnúť. Medzitým si vymiešame maslo, do ktorého potom vmiešame kakaovú hmotu.
- 3
Upečený korpus pozdĺžne prerežme na polovicu. Obe polovice pokvapkáme rumovým sirupom (pol hrnčeka vody si uvaríme s rumom a cukrom podľa chuti). Jeden plát natrieme krémom, prikryjeme druhým plátom a dobre popritláčame. Zvyškom krému natrieme vrch aj boky zákusku. Ozdobíme čokoládovou polevou. Keď som koláč piekla prvýkrát, držala som sa presne receptu, ale na mňa boli rezy dosť veľké. Preto, keď som piekla druhýkrát (a robím to tak stále), prerežem korpus pozdĺžne na štyri časti.
Tiež kakaový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu