Snehové koláčiky
Snehové koláčiky

Kakaové kolieska so snehovými pusinkami

Kristína Lexová a Gabriela Oravcová
z Pekárne Harmónia v Modre, 9. decembra 2019
Kakaové kolieska so snehovými pusinkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

300 g
325 g
1/2 ks
štipka
20 g
1 ks
150 g
4 ks
2 KL
Na ozdobu:
120 g (vlašské, mandle, lieskovce)




Postup

  1. 1

    Z múky, 125 g práškového cukru, vyškrabaného vnútra vanilkového struku, soli, kakaa, vajca a masla vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a dáme na 45 minút vychladiť do chladničky.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme na hrúbku približne 3 mm, vykrojíme kruhy s priemerom asi 4 cm, ktoré poukladáme na plech s papierom na pečenie. Bielky vyšľaháme, pridáme citrónovú šťavu a 200 g práškového cukru. Šľaháme dovtedy, kým bielky nestuhnú a nebudú sa lesknúť.

  3. 3

    Vyšľahané bielky dáme do cukrárskeho vrecka a vytlačíme na vykrojené kolieska na plechu (necháme miesto minimálne 2 mm od okrajov, bielky sa pri pečení roztiahnu). Navrch dáme orech podľa výberu. Pečieme 12–15 minút rúre v predhriatej na 150 °C (teplovzdušná), alebo na 175 °C (elektrická). Necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu

evia
Píšete, že vyvaľkať na 3 mm. Tie kolieska na obrázku vyzerajú hrubšie a cesto sa nemá ako zdvihnúť, lebo tam nie je prášok do pečiva a kakao ešte cesto zhutnie. Nechýba tam v surovinách niečo na skyprenie? Inak vzhľadovo sú krásne.
maja9
Skúsila som, mala som zvyšné bielky a nebanujem, sú výborné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia