Kakaové kolieska so snehovými pusinkami
z Pekárne Harmónia v Modre, 9. decembra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
300 g |
|
325 g |
|
1/2 ks |
|
štipka |
|
20 g |
|
1 ks |
|
150 g |
|
4 ks |
|
2 KL |
|
Na ozdobu: | |
120 g (vlašské, mandle, lieskovce) |
|
Postup
-
1
Z múky, 125 g práškového cukru, vyškrabaného vnútra vanilkového struku, soli, kakaa, vajca a masla vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a dáme na 45 minút vychladiť do chladničky.
- 2
Cesto vyvaľkáme na hrúbku približne 3 mm, vykrojíme kruhy s priemerom asi 4 cm, ktoré poukladáme na plech s papierom na pečenie. Bielky vyšľaháme, pridáme citrónovú šťavu a 200 g práškového cukru. Šľaháme dovtedy, kým bielky nestuhnú a nebudú sa lesknúť.
- 3
Vyšľahané bielky dáme do cukrárskeho vrecka a vytlačíme na vykrojené kolieska na plechu (necháme miesto minimálne 2 mm od okrajov, bielky sa pri pečení roztiahnu). Navrch dáme orech podľa výberu. Pečieme 12–15 minút rúre v predhriatej na 150 °C (teplovzdušná), alebo na 175 °C (elektrická). Necháme vychladnúť.
Tiež koláčiky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu