Snehové koláčiky

Kakaové kolieska so snehovými pusinkami

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Z múky, 125 g práškového cukru, vyškrabaného vnútra vanilkového struku, soli, kakaa, vajca a masla vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a dáme na 45 minút vychladiť do chladničky.
  2. Cesto vyvaľkáme na hrúbku približne 3 mm, vykrojíme kruhy s priemerom asi 4 cm, ktoré poukladáme na plech s papierom na pečenie. Bielky vyšľaháme, pridáme citrónovú šťavu a 200 g práškového cukru. Šľaháme dovtedy, kým bielky nestuhnú a nebudú sa lesknúť.
  3. Vyšľahané bielky dáme do cukrárskeho vrecka a vytlačíme na vykrojené kolieska na plechu (necháme miesto minimálne 2 mm od okrajov, bielky sa pri pečení roztiahnu). Navrch dáme orech podľa výberu. Pečieme 12–15 minút rúre v predhriatej na 150 °C (teplovzdušná), alebo na 175 °C (elektrická). Necháme vychladnúť.