Foto: mracik9
Pečená pre radosť a z lásky.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
7 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
štipka |
|
1 ČL |
|
Krém: | |
1/2 l |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
200 g |
|
Na navlhčenie: | |
1 dcl (prevarená) |
|
1/2 dcl |
|
1 dcl |
|
100 g |
|
25 ks |
|
5 dkg |
|
Postup
-
1
Do väčšej misy rozbijem celé vajíčka a začnem šľahať,postupne pridám cukor zo štipkou soli.Vyšľaháme do peny.
-
2
V menšej miske si dôkladne zmiešam múku,solamyl,kakao a sódu bikarbónou,postupne cez sitko pridám do vaječnej hmoty.
-
3
Dno tortovej formy vysteliem papierom na ktorý nalejem cesto.Pečiem pri 180 st C asi 35 minút.Ja so korpus piekla v starom po tete zdedenom kastróly.
-
4
Upečený a vychladený korpus rozkrájame na polovicu a dôkladne navlhčíme.Ja som rozmiešala domáci malinový sirup,rum a prevarenú vodu.Časť sirupu si necháme na piškóty,ktoré budeme tiež vlhčiť.
-
5
Tak a teraz keď nám korpus vlhne,pripravíme si krém.V mlieku s cukrom si uvaríme puding,ale musí byť smotanovo-vanilkový Dr,Oetker.Do studeného pudingu postupne zašľaháme maslo ktoré necháme asi hodinu pri izbovej teplote zmäknúť.
-
6
Krém si rozdelíme,asi 2/3 natrieme na korpus a začneme ukladať namočené piškóty,na vrch priložíme druhú časť korpusu a trochu pritlačíme.Celu potrieme zvyšným krémom.Kraj som ozdobila čokoládovou a vrch som posýpala opraženými vlašskými orechami
-
7
A tu je moja valentínka.
Diskusia k receptu