Kakaová valentínska torta

Autor receptu: mracik9

Pečená pre radosť a z lásky.

12
porcií
60 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do väčšej misy rozbijem celé vajíčka a začnem šľahať,postupne pridám cukor zo štipkou soli.Vyšľaháme do peny.
  2. V menšej miske si dôkladne zmiešam múku,solamyl,kakao a sódu bikarbónou,postupne cez sitko pridám do vaječnej hmoty.
  3. Dno tortovej formy vysteliem papierom na ktorý nalejem cesto.Pečiem pri 180 st C asi 35 minút.Ja so korpus piekla v starom po tete zdedenom kastróly.
  4. Upečený a vychladený korpus rozkrájame na polovicu a dôkladne navlhčíme.Ja som rozmiešala domáci malinový sirup,rum a prevarenú vodu.Časť sirupu si necháme na piškóty,ktoré budeme tiež vlhčiť.
  5. Tak a teraz keď nám korpus vlhne,pripravíme si krém.V mlieku s cukrom si uvaríme puding,ale musí byť smotanovo-vanilkový Dr,Oetker.Do studeného pudingu postupne zašľaháme maslo ktoré necháme asi hodinu pri izbovej teplote zmäknúť.
  6. Krém si rozdelíme,asi 2/3 natrieme na korpus a začneme ukladať namočené piškóty,na vrch priložíme druhú časť korpusu a trochu pritlačíme.Celu potrieme zvyšným krémom.Kraj som ozdobila čokoládovou a vrch som posýpala opraženými vlašskými orechami
  7. A tu je moja valentínka.