Kakaová roláda (fotorecept)

Autor receptu: ywett

Základom rolády je dobré cesto a chutná plnka ;-)

25-30 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr vyšľaháme sneh.
  2. Vymiešame žĺtky s cukrom do penista a pridáme preosiatu múku.
  3. Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
  4. A nakoniec vmiešame kakao. Cesto má byť vymiešané krátko a zľahka. Vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme, 10-15 minút na 180 °C (plynová rúra: 3 stupeň)
  5. Pripravíme si plnku. Z mlieka, múky, vanilkového cukru a vajíčka uvaríme hustú kašu a necháme dobre vychladnúť.
  6. ...
  7. Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku. Po 2 minútach, stočíme spolu s papierom do rolády.
  8. Spravíme si plnku. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a postupne ho pridáme k vychladnutej kaši a vyšľaháme. Krém rovnako rozdelíme a do jednej časti pridáme kakao.
  9. Vychladnutú roládu, opatrne rozvinieme a dáme dole papier.
  10. Najskôr natrieme bledou a potom kakaovou plnkou (alebo aj opačne)
  11. Roládu opäť zavinieme a dáme stuhnúť do chladničky.
  12. ...
  13. ...
  14. Prajem dobrú chuť!