Kakaová roláda (fotorecept)
Autor receptu: ywett
Základom rolády je dobré cesto a chutná plnka ;-)
25-30 minút príprava |
10-15 minút na 180 °C |
Postup
- Najskôr vyšľaháme sneh.
- Vymiešame žĺtky s cukrom do penista a pridáme preosiatu múku.
- Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
- A nakoniec vmiešame kakao.
Cesto má byť vymiešané krátko a zľahka. Vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme, 10-15 minút na 180 °C (plynová rúra: 3 stupeň)
- Pripravíme si plnku. Z mlieka, múky, vanilkového cukru a vajíčka uvaríme hustú kašu a necháme dobre vychladnúť.
- ...
- Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku. Po 2 minútach, stočíme spolu s papierom do rolády.
- Spravíme si plnku. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a postupne ho pridáme k vychladnutej kaši a vyšľaháme. Krém rovnako rozdelíme a do jednej časti pridáme kakao.
- Vychladnutú roládu, opatrne rozvinieme a dáme dole papier.
- Najskôr natrieme bledou a potom kakaovou plnkou (alebo aj opačne)
- Roládu opäť zavinieme a dáme stuhnúť do chladničky.
- ...
- ...
- Prajem dobrú chuť!