Foto: zuzana05
Toto je náš obľúbený zákusok. Je ho dosť pre celu rodinu a výborne sa krája :) Viem, že je tu už viac receptov na Zobraziť celý popisToto je náš obľúbený zákusok. Je ho dosť pre celu rodinu a výborne sa krája :) Viem, že je tu už viac receptov na marlenku, ale chcela som si tu prepísať aj tento overený recept :-)
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
100 g |
|
3 PL |
|
300 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2-3 PL |
|
2 ks |
|
700 g |
|
Krém: | |
1 ks (deň vopred uvarené) alebo karamelové |
|
2 ks |
|
6 dcl |
|
4 PL |
|
300 g alebo palmarin |
|
Postup
-
1
Cesto: vyšľaháme si vajíčka s cukrom, pridáme zmäknutú, nakrájanú heru (cesto sa najlepšie gúľa keď použijeme Heru) , med a miešame nad parou, ale nie dlho. Keď sa nám rozpusti hera pridáme sódu, ocot múku a kakao.
- 2
Vymiesime cesto, ktoré rozdelíme na 5 časti. Každú časť cesta rozvaľkáme na vymastený a pomúčený plech ( veľkosť 31x36 cm - ak mate menšie treba rozdeliť na 6 časti ) a dáme upiecť do vyhriatej rúry na 170- 180°C- dávame pozor aby nám nezhorelo, každý plat sa pečie asi 5 min. Upečené cesto odlepíme od plechu nožom aby po vychladnutí neostalo prilepené na plechu.
- 3
Plnka: cukor skaramelizujeme a zalejeme 3 dcl mlieka povarime a pridáme ostatné mlieko v ktorom sme rozmiešali smotanovo-vanilkový puding ( môžeme použiť aj karamelový puding). Uvarený puding necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s karamelovým salkom ( použijeme salko,ktoré sme varili 2,5 hod. alebo kupené karamelové ) pridáme vychladnutý puding.
- 4
Na každý plát rozotrieme plnku a navrstvíme na seba. Na vrch dáme iba tenkú vrstvu plnky ( ak dame vela plnky na vrch tak pri krajani praska), ktoru posypeme nastrúhanou bublinkovou čokoládou( Aero), alebo si ešte pred naplnením odrežeme okraje platov a tie nastrúhame a preosejeme na vrch zákusku.
- 2
Diskusia k receptu