Kakaová marlenka

Autor receptu: zuzana05

Toto je náš obľúbený zákusok. Je ho dosť pre celu rodinu a výborne sa krája :) Viem, že je tu už viac receptov na marlenku, ale chcela som si tu prepísať aj tento overený recept :-)

60 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: vyšľaháme si vajíčka s cukrom, pridáme zmäknutú, nakrájanú heru (cesto sa najlepšie gúľa keď použijeme Heru) , med a miešame nad parou, ale nie dlho. Keď sa nám rozpusti hera pridáme sódu, ocot múku a kakao.
  2. Vymiesime cesto, ktoré rozdelíme na 5 časti. Každú časť cesta rozvaľkáme na vymastený a pomúčený plech ( veľkosť 31x36 cm - ak mate menšie treba rozdeliť na 6 časti ) a dáme upiecť do vyhriatej rúry na 170- 180°C- dávame pozor aby nám nezhorelo, každý plat sa pečie asi 5 min. Upečené cesto odlepíme od plechu nožom aby po vychladnutí neostalo prilepené na plechu.
  3. Plnka: cukor skaramelizujeme a zalejeme 3 dcl mlieka povarime a pridáme ostatné mlieko v ktorom sme rozmiešali smotanovo-vanilkový puding ( môžeme použiť aj karamelový puding). Uvarený puding necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s karamelovým salkom ( použijeme salko,ktoré sme varili 2,5 hod. alebo kupené karamelové ) pridáme vychladnutý puding.
  4. Na každý plát rozotrieme plnku a navrstvíme na seba. Na vrch dáme iba tenkú vrstvu plnky ( ak dame vela plnky na vrch tak pri krajani praska), ktoru posypeme nastrúhanou bublinkovou čokoládou( Aero), alebo si ešte pred naplnením odrežeme okraje platov a tie nastrúhame a preosejeme na vrch zákusku.