Pomerne bežný recept, časom mierne pozmenený tak, aby vo finále bola bábovka mäkká a vláčna ako obláčik :)
30 minút
príprava
príprava
45 minút
na 150-180 °C
na 150-180 °C
Postup
-
1
Vo veľkej mise zmiešam múku, kakao, prášok do pečiva, sódu, soľ. Preosievam niekoľkokrát dovtedy, kým múka nie je kakaom rovnomerne sfarbená dohneda.
- 2
Z bielkov vyšľahám sneh.
- 3
Žĺtky zmiešam s trstinovým cukrom, vanilkovým cukrom, vodou, olejom do hustej mierne napenenej hmoty. Primiešam tuhší grécky jogurt.
- 4
Do tekutej zmesi po častiach primiešam múkovú zmes. Do dobre vymiešanej homogénnej zmesi nasypem väčšiu časť ríbezlí. Cesto nalejem do bábovkovej formy a zvyšné ríbezle nasypem navrch.
- 5
Pečiem elektrickej rúre 20 minút na 180 °C a ešte ďalších 25 minút na 150 °C.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu