Kakaová bábovka s ríbezľami

lucbodka - bez fotkylucbodka, 8. mája 2024

Pomerne bežný recept, časom mierne pozmenený tak, aby vo finále bola bábovka mäkká a vláčna ako obláčik :)

30 minút
príprava
45 minút
na 150-180 °C

Suroviny

250 g
1/2 bal
1 ČL
10 g
 štipka
200 g
1 bal.
4 ks
100 ml
100 ml
140 g
1 hrsť (mrazené)




Postup

  1. 1

    Vo veľkej mise zmiešam múku, kakao, prášok do pečiva, sódu, soľ. Preosievam niekoľkokrát dovtedy, kým múka nie je kakaom rovnomerne sfarbená dohneda.

  2. 2

    Z bielkov vyšľahám sneh.

  3. 3

    Žĺtky zmiešam s trstinovým cukrom, vanilkovým cukrom, vodou, olejom do hustej mierne napenenej hmoty. Primiešam tuhší grécky jogurt.

  4. 4

    Do tekutej zmesi po častiach primiešam múkovú zmes. Do dobre vymiešanej homogénnej zmesi nasypem väčšiu časť ríbezlí. Cesto nalejem do bábovkovej formy a zvyšné ríbezle nasypem navrch.

  5. 5

    Pečiem elektrickej rúre 20 minút na 180 °C a ešte ďalších 25 minút na 150 °C.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia