Kačacie prsia

Kačacie prsia s pomarančom v bao žemličke

Autor receptu: redakcia

2
porcie
20 minút
príprava
9 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na rozohriatej panvici na miernom ohni opečieme kačacie prsia. Najprv opekáme kožou dolu asi 7 minút, kým nezískame krásnu chrumkavú kožu, a potom kožou navrch ešte asi 2 minúty.
  2. Kým opekáme kačku, naparíme žemličky bao. Do hrnca s vodou vložíme parák, vodu necháme zovrieť, vložíme žemličky bao a prikryté varíme asi 9 minút. Pomaranč vyfiletujeme, z blán vyrežeme mesiačiky dužiny.
  3. Naparené žemličky bao po­otvoríme, natrieme majonézou, navrstvíme nakrájané kačacie prsia, vyfiletovaný pomaranč, rukolu a na záver pridáme omáčku sriracha. Môžeme ešte dozdobiť mikrobylinkami.