Kačacie prsia
Kačacie prsia s pomarančom v bao žemličke
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
20 minút príprava |
9 minút tepelná úprava |
Postup- Na rozohriatej panvici na miernom ohni opečieme kačacie prsia. Najprv opekáme kožou dolu asi 7 minút, kým
nezískame krásnu chrumkavú kožu, a potom kožou navrch ešte asi 2 minúty.
- Kým opekáme kačku, naparíme žemličky bao. Do hrnca s vodou vložíme parák, vodu necháme zovrieť, vložíme žemličky bao a prikryté varíme asi 9 minút. Pomaranč vyfiletujeme, z blán vyrežeme mesiačiky dužiny.
- Naparené žemličky bao pootvoríme, natrieme majonézou, navrstvíme nakrájané kačacie prsia, vyfiletovaný pomaranč, rukolu a na záver pridáme omáčku sriracha. Môžeme ešte dozdobiť mikrobylinkami.
|