Kačacie prsia s gaštanovým koláčikom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Postup

  1. Olúpané a uvarené gaštany osmažíme na masle a vidličkou ich roztlačíme. Chlieb nakrájame na malé kocky. Spolu s vajíčkami, kypriacim práškom a kyslou smotanou ich pridáme ku gaštanom. Ochutíme soľou a korením.
  2. Zmes rozdelíme do silikónových foriem a pečieme v rozohriatej rúre 15 – 20 minút pri 175 °C. Kukuricu uvaríme v osolenej vode, olúpeme ju a rozmixujeme ponorným mixérom. Dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
  3. Kožu na kačacích prsiach narežeme. Na rozohriatej panvici opekáme kačacie prsia z každej strany približne 5 minút (najskôr kožou dole). Po upečení necháme odpočinúť aspoň 5 minút. Medzitým na tanier naservírujeme koláčik a kukuricové pyré. Kačacie prsia nakrájame a podávame.