Kačacie prsia na hruškovej polente

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistenú hrušku nakrájame na kocky, orestujeme na rozpustenom cukre, zalejeme červeným vínom, privedieme do bodu varu, odstavíme a schladíme.
  2. Mlieko vylejeme do hrnca, dochutíme soľou, korením, privedieme do bodu varu a pomaly primiešavame polentu. Varíme asi 7 minút, potom vmiešame scedené hrušky, nalejeme do maslom vymastenej formy a necháme schladiť.
  3. Umyté prsia narežeme na koži, osolíme, okoreníme, zatiahneme na panvici a dáme piecť na asi 10 minút pri teplote 180 stupňov. Zachladenú polentu vyklopíme, nakrájame na požadovaný tvar, ohrejeme, dáme na tanier, zasypeme čerstvou rukolou, dochutenou olejom a soľou. Podávame spolu s doružova upečenými kačacími prsami.