Kačacie mäso

Kačací dim sum v domácej teriyaki omáčke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
na 120 °C

Suroviny

Postup

  1. Stehno dáme do roztopeného kačacieho tuku, aby v ňom bolo úplne ponorené, a pečieme v rúre zohriatej na 120 °C asi 2 hodiny, dĺžka tepelnej úpravy závisí od veľkosti stehna.
  2. Na teriyaki omáčku zmiešame mirin, saké, cukor, sójovú omáčku a necháme pri miernom vare redukovať. Dávame pozor, aby sa teriyaki nespálila.
  3. Kačaciu pečeň opečieme, nakrájame na malé kocky, zmiešame s mäsom obratým z upečených kačacích stehien, s nasekanou jarnou cibuľkou a najemno nasekanými hubami shiitake. Dochutíme soľou, korením, domácou teriyaki omáčkou a najemno nastrúhaným zázvorom.
  4. Kačacou zmesou naplníme gyoza cesto a uzatvoríme ho do tvaru trojuholníkov.
  5. Takto pripravené dim sum dáme na paru, naparujeme asi 3 minúty, potom zo spodnej strany opečieme dochrumkava. Podávame s domácou teriyaki omáčkou, najemno nakrájaným zázvorom a jarnou cibuľkou.